1 2
|
سفرة رمضانية من المطبخ الليبي اليوم جايبتلكم أكلتين من المطبخ الليبي في رمضان وإن شاء لله يعجبوكم اول شئ المحشـــــــي 2 عود بصل اخضر 2حبة طماطم حمرا متوسطة 2 قرن فلفل حار ( اختياري) ربع كوب رز مغسول ومصفى ثلاث حبات طماطم معصور لحمه مقطعه متوسط صفير زى ماتحبى الكمية 2 ملاعق كبار زيت زيتون يقطع كلهم رفيع جدا بالنسبة للبهارات 2 ملقعة صغيرة كروية 2ملعقة صغيرة بزار ( كركم) 2 ملعقة صغير ملح حسب المذاق 1 ونص الحرارات لحم ملعقة نعناع ناشف رشة قرفة رشة فلفل اكحل الطريقة تخلطين المكونات جميعا بالملعقة وبعدين استعملى الايد http://www14.0zz0.com/2010/08/08/12/164245246.jpg http://www5.0zz0.com/2010/08/08/12/952291871.jpg http://www5.0zz0.com/2010/08/08/12/440351727.jpg http://www5.0zz0.com/2010/08/08/12/305518830.jpg خلاص الحين نحشي الفلفل بعد ماتكونى غسلتى المحشي ونضفتى من جوا البواقى الحشوة حطيتى فى صحن الىي هنسوى فيه المحشيى علشان يكون حماية للمحشي من النار ثم بعد ما نذبل المحشي فى مية ساخنة بس مش كثير يدوب القشرة الخارجية ترمد شوية http://www5.0zz0.com/2010/08/08/12/266928614.jpg http://www5.0zz0.com/2010/08/08/12/493595421.jpg http://www5.0zz0.com/2010/08/08/12/363000537.jpg خلاص نحشى ونضعها فى الصحن السوا ونغطى بالقصدير وعلى نار هادئ حوالى من ساعه الى ساعه الا ربع وبعدين ضعى فى صحن اخر بالفرن علشان اتحمرى الوجه (( اختيار)) انا هنا وضعت بواقى اللحمة ( العظم) بيعطى طعم جنااااااااان http://www5.0zz0.com/2010/08/08/12/926678366.jpg http://www5.0zz0.com/2010/08/08/12/308734669.jpg فى الفرن افتحى المشواه فقط http://www5.0zz0.com/2010/08/08/12/889649933.jpg ثاني شئ الشــــــــــــــربة http://www5.0zz0.com/2010/08/08/13/780122470.jpg مقادير الشربة 3حبات طماطم معصور راس بصل صغير لحمة خروف مقطع صغير نعناع ناشف شوية كسبر ومعدونس مقطع رفيع ( حوالى ربع كوب من كل نوع) لسان العصفور ( حبوب شربة ) الطريقة بالصور : يحمر البصل واللحمة مع الزيت شوية حتى تخرج مية البصل واللحم مع اضافة شوية نعناع ناشف مقدار م ص + شوية شيبة وممكن تستغنى عنها http://www5.0zz0.com/2010/08/08/13/431482571.jpg http://www5.0zz0.com/2010/08/08/13/787890825.jpg http://www5.0zz0.com/2010/08/08/13/377536823.jpg ثم انضيف الطماطم المعصور وانخلى على النار هادئة حوالى 10 دقايق حتى نسوى الطماطم( اضيفى الملح + البزار (الكركم ) فقط http://www5.0zz0.com/2010/08/08/13/736071581.jpg بعدين انضيف حوالى كوب ونص ما ساخن ( لابد ساخن علشان اللحم ما يطلع زفرة ) واتركى حوالى ربع الى نص ساعه حتى يستوى اللحم http://www5.0zz0.com/2010/08/08/13/780122470.jpg بعدين اضيفى شوية ميه ثم ضعى بقى البهارات اللحمة ملعقة ونص فقط وشوية كروية وضيفى الكسبر ومعدنوس ولسان العصفور http://www5.0zz0.com/2010/08/08/13/149723129.jpg انحمص شوية نعناع ناشف على النار علشان ايطلع ريحة ونكهة غيررررررررررررررر للشربة جربوها بس وهتدعولى ان شاء الله http://www5.0zz0.com/2010/08/08/13/449949997.jpg http://www5.0zz0.com/2010/08/08/13/825669680.jpg وتقدم بالهنا والشفا http://www5.0zz0.com/2010/08/08/13/741654507.jpg صحتين على قلبكم |
رد: سفرة رمضانية من المطبخ الليبي wwWooooooooooooWww لذييييذ جدا ما شاء الله ونحن قربنا من رمضان اللهم بلغنا رمضان ونفحاته أشكرك رائعتي دمتِ بحفظ الرحمن http://photos.qloob.com/data/media/2..._com_vb_59.gif http://photos.qloob.com/data/media/2..._com_vb_59.gif |
رد: سفرة رمضانية من المطبخ الليبي يسلمو الايااادي على الاطباق الرااائعه |
رد: سفرة رمضانية من المطبخ الليبي يم يم يم يم تسلم الايادي سفرة بتشهي |
رد: سفرة رمضانية من المطبخ الليبي يسلمو كثير ياقمر ويعطيك العافية يارب ومعذرة حبيبتى هالاطباق من صنع ايدينك لانزل الوسام واذا كنتى حابة تشتركى بحملة سماء الابداع وفضلاً لاامراً ياقمر اذا كانت الوصفة من صنع ايديك تكتبى اسمك على الصور لحفظ حقوقك وبانتظار ردك واحلى تقييم لكِ |
رد: سفرة رمضانية من المطبخ الليبي بتمنى تستفيدى من هالموضوع لورداتنا الجديدات كيفية كتابة اسمك على الصور وكيفية تحميل ورفع الصور بالمنتدى |
الساعة الآن 07:06 AM. | 1 2
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0