تورتة الكيش بس غيييييير شكل رهييييبة الوصفة... بالصور بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته الكيش كتير ميعرفوش ايه هو الكيش الكيش هو نوع من انواع التارت طريقه اعداد العجينه ثابته وسهله جدا أنما التغيير بيكون فى الحشوات وطبعا العجينه لا يدخل فيها خميره ابدا بسم الله نبدأ مقادير عجينه الكيش 3 كوب دقيق 3 صفار بيض (حجم كبير ) كوب وربع زبده مقطعه مكعبات (وتكون طريه بدرجه حراره الغرفه) ذره ملح ربع كوب ماء بارد وممكن نحتاج رشات بسيطه من الماء طريقه عمل العجينه نقوم بوضع الزبده المقطعه على الدقيق المنخول ومعاه الملح وتفتت بالعجانه على اقل سرعه (يمكن استخدام اليد ) http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/MSBtH402171209.jpg وده شكل العجين مفتت الى حد ما http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/OLZJ5s02171209.jpg نغطى العجانة ونترك الدقيق المفتت هكذا حوالى ربع ساعه وبعدها نعود للعجانه ونضيف صفار البيض الواحده تلو الاخرى ونعجن على سرعه اعلى http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/CdrOxT02171210.jpg نبدأ باضافه ربع كوب الماء البارد بالتدريج ونعجن ونشوف لو العجينه احتاجت ماء نضيف بالملعقه بسيط جدا الى ان تصبح جاهزه سنجدها ناعمه ولكنها ليست طريه بل قاسيه قليلا الى حد ما http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/cVFofC02171210.jpg نلفها فى كيس وندخلها فى الثلاجه نصف ساعه قبل الاستخدام بعدها نشغل الفرن ونرش الرخام دقيق ونفرد العجينه بسمك 1 سم http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/Mw6YPy02171210.jpg نضع الصينيه فوق العجينه ونقطع بالسكين مقاس اكبر من الصينيه الى حد ما علشان الجوانب http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/nYHyVN02171210.jpg نضع العجينه فوق الصينيه ونظبطها باليد ونمشى الشوبك على حواف الصينيه لتقطيع الزوائد http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/r27uRd02171211.jpg ثم نجهز الحشو طبعا اختيارى انا استخدمت سجق بلدى مصرى بفتحه وااخذ الحشو اللى بداخله وارمى الجدار الرقيق مقادير الحشو كوب سجق 2 صفار بيض فلفل اسمر رشه ملح بسيطه (لان السجق مملح وايضا سنستخدم جبن) نصف كوب جبن شيدر مبشوره كوب كريمه خفق او اللى بنسميها لبانى غير محلاه طبعا واذا لم تتوافر نستخدم نصف كوب لبن ونصف كوب قشطه طازجه نضع السجق فى الصينيه واضفت قطع زيتون http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/lve6GU02171213.jpg وفى طبق واسع نضع اللبن وصفار البيض والفلفل والملح http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/7HV9ft02171211.jpg نضع الخليط فى الصينيه ونرش الجبن المبشور http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/VeXbxV02171214.jpg ندخلها الفرن حوالى ساعه او ساعه وربع على درجه حراره 180 عالرف المتوسط وده شكل الصينيه والقوالب بعد تمام النضج http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/iould502171216.jpg وهنا فى طبق التقديم http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/oClzWN02171218.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/E6Pc4W02171217.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/FgQIVN02171217.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Feb09/XHVM9w02171219.jpg شنو رأيكم :wink: منقووووووول |
رد: تورتة الكيش بس غيييييير شكل رهييييبة الوصفة... بالصور |
رد: تورتة الكيش بس غيييييير شكل رهييييبة الوصفة... بالصور اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة بحر الجود: |
رد: تورتة الكيش بس غيييييير شكل رهييييبة الوصفة... بالصور روعه شكل طعمه خيالي |
رد: تورتة الكيش بس غيييييير شكل رهييييبة الوصفة... بالصور |
رد: تورتة الكيش بس غيييييير شكل رهييييبة الوصفة... بالصور [imgr]http://www.l5s.net/upgif/opY03761.gif[/imgr] |
الساعة الآن 12:43 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0