اكله بنت الصحن اكله يمنيه خطييييييييره (( بالخطوات المصوره )) المقادير 3 كاسات دقيق نصف كوب سمن سائح 2 بيض ملعقه خميره فوريه ربع ملعقه بينكج بودره ماء دافئ حسب الحاجه للحشوه قشطه ... لزينه الوجه صفار بيضه وحبه السوداء الطريقه ناخذ الدقيق ونعمل حفره في المنتصف ونضع فيها البيض والبيكنج بودر والخميره والسمن وقليل من الماء ونعجن ونستمر بالعجن (ملاحظه كل ماعجنتي اكثر كل ماحصلتي على عجينه مره حلوه) طبعا نسيت مااصور لك شكل العجينه المهم تخليه في مكان دافئ لمده نصف ساعه... في هذه الاثناء نقوم بتجهيز المكان الذي نريد ان نفرد فيه ونجهز السمن وحبه السوداء والصحن الذي راح توضع فيه البنت ويفضل انه يكون هكذا http://www.rjeem.com/up/images/c8ls9e1gyjig4j66lc.jpg عشان لم العجينه تخمر يكون الصحن واسع مش ضيق اتمنى انكم فهمتوني ولم تخمر العجينه ناخذ صحن ونوضع فيه قليل من الدقيق ومن ثم نكور العجينه الى 15 قطعه http://www.rjeem.com/up/images/f5562pg79uk82p9mvi3.jpg ناخذ اول كوره قمنا بتكويرها ونفردها جيدا يجب ان تكون طريقه الفرد رقيقه جداااااااااااا وشوفوا شكلها لم اخليها في الصحن لاحظوا انها تنتفخ معايه وانا افردها http://www.rjeem.com/up/images/96k03uaoencajp5zz7d.jpg ونجعل بين كل طبقه واخرى سمن وقشطه (طبعا انا مش عامله قشطه في الوسط لاني عندي في البيت بعضهم مايحبوها) http://www.rjeem.com/up/images/j5wyojx5e45ldsrkkv.jpg http://www.rjeem.com/up/images/qk1wxpi5fenzb1ljeuxq.jpg وهكذا حتى ينتهي المقادر الموجود معاكي وبعدين قصي الاطراف عشان تكون متساويه اعملي مقارنه بين الصوره اللي فوق والصوره دي http://www.rjeem.com/up/images/hdgdynhhzfqhshn2qx3a.jpg شوفوا الاطراف كيف صارت بعد ان قصصتها بالسكين http://www.rjeem.com/up/images/bsnfjz01ddletieu881b.jpg وبعد ان تخلص معاكي الكور اضيفي على الوجه صفار بيضه وحبه البركه والصوره تحكي http://www.rjeem.com/up/images/h16wyfc2w3u3o33ekq86.jpg وبعدين اجعليها في مكان دافي وليكن الفرن لكن لاتفتحي عليه بس خليه فيه واذ ماحبيت ان حجمه يضاعف خذي شوكه واغرسيها في عده امكان من الصحن حتى لاتنتفخ(انا بحبها تكون مش منفوخه ) خليها ترتاح لمده عشر او ربع ساعه وكل شويه طلي عليها عشان لاتنتفخ شكلها بعد ان ارتحت http://www.rjeem.com/up/images/bygea7owwht7k3klw9b.jpg وهذا شكلها وهي بين الفرن http://www.rjeem.com/up/images/vaz34ywqc595z1sa0o69.jpg وهذا بعد ان خرجت من بين الفرن...شوفي كيف صار لونه ذهبي http://www.rjeem.com/up/images/wrb3smqvdzinvtjqtm6p.jpg http://www.rjeem.com/up/images/fjoyg175ucdfh9u21vd.jpg http://www.rjeem.com/up/images/l95bxb83cbtlgu3tpxhp.jpg ولم تخرجيه من الفرن رشي شويه عليها سمن وقطعيها وخلي عليه العسللل شكل الطبقات http://www.rjeem.com/up/images/estlfyrw6ntlunyi5nfa.jpg http://www.rjeem.com/up/images/lclmu9349v48i768mjal.jpg بالهنا والشفا منقووووووووووول http://www.rjeem.com/up/images/s7maa2l83eup36o14if.gif |
رد: اكله بنت الصحن اكله يمنيه خطييييييييره (( بالخطوات المصوره )) |
رد: اكله بنت الصحن اكله يمنيه خطييييييييره (( بالخطوات المصوره )) شكلها رائع [glint]تسلم ايديكى[/glint]:000021:..ان شاء الله اجربها |
رد: اكله بنت الصحن اكله يمنيه خطييييييييره (( بالخطوات المصوره )) |
رد: اكله بنت الصحن اكله يمنيه خطييييييييره (( بالخطوات المصوره )) اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة سمرا مصر: http://www.factway.net/vb/uploaded/1...1263399938.gif |
رد: اكله بنت الصحن اكله يمنيه خطييييييييره (( بالخطوات المصوره )) اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة هبة زعلوك: |
الساعة الآن 01:32 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0