الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور http://www.rjeem.com/up/images/shgfivqyh7yrrx9stsn.gif اخواتي الحبيبات انا من عشاق الفول النابت وبصراحه ماكنت احب شراؤه جاهز ابدا كنت انتظر بفارغ الصبر اي واحده في الاسره تعمله وتتذكرني بطبق صغير اقعد اكل منه طول اليوم ومره شاهدت هنا علي المنتدي طريقه لاختنا زهره الليمون جزاها الله خيراعن طريقه تنبيت الفول النابت في البيت وعمله وفعلا بدأت التجربه في تنبيت الفول ولكن طبخته بطريقتين مختلفتين والنتيجه يابنات كانت اروع فول نابت اكلته بلا مبالغه احلي من الجاهز واروع من اي طبق اخدته هديه مع احترامي الشديد لكل من اهداني يوما طبق فول نابت وطبعا قلت لازم انزل لكم الطرقتين عشان كل واحده بتحب الفول النابت تستمتع بيه مثلي 1-اولا بغسل الفول جيدا ونلفه في فوطه نظيفه او قطعه قماش ونبللها بالماء ونضع عليه بعض الماء تماما كأننا هنزرع الفول بس هنحطه في الثلاجه انا هنا لفيته بقطن مش خساره فيه كيس قطن طبي http://www.rjeem.com/up/images/mb3dz2mj41r7tore54pv.jpg http://www.rjeem.com/up/images/ikmuagzojshmv73bx0mp.jpg وهنا لفيته بفوطه نظيفه ده في مره تانيه http://www.rjeem.com/up/images/ndljkka8k01l43clhq3.jpg http://www.rjeem.com/up/images/gh9fyojr0tjo8meaiva.jpg 2-هنتركه في الثلاجه في الرف السفلي ثلاث اربع خمس ايام براحته وكل يوم نصبح عليه ونزوده ميه لو احتاج لغاااااااااااااايه ما ينبت ولو الجو بارد ممكن نتركه خارج الثلاجه هينبت اسرع http://www.rjeem.com/up/images/9dqe41e8qgquuswjqxyr.jpg 3-نبدأبقي الشغل هنشيل القماش او القطن ونغسل الفول في مصفاه ونجهزالاتي بصل مقطع ثوم مفري فلفل اخضر حار او بارد حسب الرغبه انا طبعا حطيت حار http://www.rjeem.com/up/images/4p4n7t7ixq13czlfhq58.jpg وتوابلنا هي الملح الفلفل الاسود الكمون الشطه الكزبره الناشفه وهنحتاج شوربه لحم ساخنه لو غير متوفره يبقي نعمل شوربه بمكعب ماجي وبصله صغيره وهيل وطماطم معصوره وملعقه صلصه 4- ونبدأ الطريقه الاولي نحمر البصل والتوم في قليل من الزيت ولما يصبح لونهم شفاف هنضيف قطع من الفلفل الاخضرانا ضفت حبه فلفل كامله ايضا ثم نضيف الفول والتوابل ونتركه مع التقليب حوالي خمس دقايق ثم نضيف الشوربه الساخنه عليه ونتركه حتي ينضج وتنضج قشرته http://www.rjeem.com/up/images/iuoroc09ptjdyrfk7tmw.jpg ثم يقدم واهم شئ مع التقديم الليمون لانه بعصير الليمون طعم تااااااااني http://www.rjeem.com/up/images/ocyri8fms9bobtnfixz.jpg http://www.rjeem.com/up/images/ptxhx0xdxwtfiqs0g1ro.jpg 5-الطريقه الثانيه عملت بيها نص الكميه بحمر البصل علي النارفي قليل من الزيت حتي يصبح شفاف ثم نضيف له الفلفل الاخضر المقطع قطع كبيره نسبيا ثم ملعقه الصلصه واقلب شويه ثم الطماطم المعصوره واتركها تتسبك http://www.rjeem.com/up/images/ut9mndf21hxxg6tx6ois.jpg بعدها اضيف الفول والتوابل السابقه ماعدا الكزبره واتركه حوالي خمس دقائق http://www.rjeem.com/up/images/8cgi3lfypbmgeohhtgnu.jpg ثم اضع الشوربه الساخنه واتركه علي النار حتي ينضج وبعد نضجه احضر اناء اخر اضع فيه بعض الزيت واحمر التوم مع الكزبره تماما مثل مابعمل تقليه الملوخيه ثم اضعها علي الفول وعند التقديم رجاااااااااااااااااااء لاتنسوا الليمون http://www.rjeem.com/up/images/58ar3demhk6vc43enjr7.jpg http://www.rjeem.com/up/images/oynt0xhme8jpq7gjdymm.jpg اتمني تجربوه ويعجبكم وطبعا تتذكروني بدعوه حلوه لكم مني اجمل تحيه |
رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور ييييييييييييييييييييييي اول طبق لي مشكوره ياقمر علي الوصفه الروعه انا بحب الفول خالص وممكن اكلو في ال3 وجبات تسلم الايادي |
رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور ماشاء الله عليك غدووووووووووووووور شكل الطبق لذيذ خاصة انه من ايدينك الحلوين تسلمين يا عسسسسسسسسسل وتستاهلين التقييم وخمس نجوووم :) |
رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور لا لا لا لا لا استطيع ان اقاااااوم شكلها رووووووووعه ومشهي جدا جدا انتبهوا على نهوووله لا يغمى عليها تسلم الايااااااااااااااااادي غدور رووووعه بمعنى الكلمه |
رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور اككككيد ده ليا http://www.rjeem.com/up/images/8cgi3lfypbmgeohhtgnu.jpg تسلم اديك احلىىىىىىىىىىىىىىى غدووووورتي ما شاء الله ناويه تجننيني انتي و المغتربه حبيبتي و الله اكلك عن تجربه لا يعلى عليه مش عارفه اقول ايه غير انو الطبق ده مع فلفل حار و خبز معمول في الدار يااااااااا ه روعه تسلم اديكِ و طبعا انتظري تطبيقي http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...l465opyo21.gif http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...wqpiz9tbwk.gif |
رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة فرفوووشه: |
الساعة الآن 03:14 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0