مجتمع رجيم
1 2  3  4  5  ... الأخيرة

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الاطباق المتنوعة (https://forum.rjeem.com/f7.html)
-   -   الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور (https://forum.rjeem.com/t89479.html)

غدور 10-25-2010 10:31 PM

الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور
 
http://www.rjeem.com/up/images/nwcd76n4edp24cvljdkf.gif


http://www.rjeem.com/up/images/shgfivqyh7yrrx9stsn.gif
اخواتي الحبيبات
انا من عشاق الفول النابت
وبصراحه ماكنت احب شراؤه جاهز ابدا
كنت انتظر بفارغ الصبر اي واحده في الاسره تعمله وتتذكرني بطبق صغير اقعد اكل منه طول اليوم
ومره شاهدت هنا علي المنتدي طريقه لاختنا زهره الليمون جزاها الله خيراعن طريقه تنبيت الفول النابت في البيت وعمله
وفعلا بدأت التجربه في تنبيت الفول
ولكن طبخته بطريقتين مختلفتين
والنتيجه يابنات كانت


اروع فول نابت اكلته بلا مبالغه
احلي من الجاهز واروع من اي طبق اخدته هديه مع احترامي الشديد لكل من اهداني يوما طبق فول نابت
وطبعا قلت لازم انزل لكم الطرقتين عشان كل واحده بتحب الفول النابت تستمتع بيه مثلي
1-اولا بغسل الفول جيدا ونلفه في فوطه نظيفه او قطعه قماش ونبللها بالماء ونضع عليه بعض الماء تماما كأننا هنزرع الفول بس هنحطه في الثلاجه
انا هنا لفيته بقطن مش خساره فيه كيس قطن طبي
http://www.rjeem.com/up/images/mb3dz2mj41r7tore54pv.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/ikmuagzojshmv73bx0mp.jpg

وهنا لفيته بفوطه نظيفه ده في مره تانيه

http://www.rjeem.com/up/images/ndljkka8k01l43clhq3.jpg


http://www.rjeem.com/up/images/gh9fyojr0tjo8meaiva.jpg


2-هنتركه في الثلاجه في الرف السفلي ثلاث اربع خمس ايام براحته وكل يوم نصبح عليه ونزوده ميه لو احتاج
لغاااااااااااااايه ما ينبت ولو الجو بارد ممكن نتركه خارج الثلاجه هينبت اسرع

http://www.rjeem.com/up/images/9dqe41e8qgquuswjqxyr.jpg


3-نبدأبقي الشغل هنشيل القماش او القطن ونغسل الفول في مصفاه ونجهزالاتي
بصل مقطع
ثوم مفري
فلفل اخضر حار او بارد حسب الرغبه
انا طبعا حطيت حار

http://www.rjeem.com/up/images/4p4n7t7ixq13czlfhq58.jpg


وتوابلنا هي
الملح
الفلفل الاسود
الكمون
الشطه
الكزبره الناشفه
وهنحتاج شوربه لحم ساخنه لو غير متوفره يبقي نعمل شوربه بمكعب ماجي وبصله صغيره وهيل
وطماطم معصوره
وملعقه صلصه
4- ونبدأ الطريقه الاولي
نحمر البصل والتوم في قليل من الزيت ولما يصبح لونهم شفاف هنضيف قطع من الفلفل الاخضرانا ضفت حبه فلفل كامله ايضا
ثم نضيف الفول والتوابل ونتركه مع التقليب حوالي خمس دقايق
ثم نضيف الشوربه الساخنه عليه ونتركه حتي ينضج وتنضج قشرته
http://www.rjeem.com/up/images/iuoroc09ptjdyrfk7tmw.jpg


ثم يقدم واهم شئ مع التقديم الليمون لانه بعصير الليمون طعم تااااااااني

http://www.rjeem.com/up/images/ocyri8fms9bobtnfixz.jpg


http://www.rjeem.com/up/images/ptxhx0xdxwtfiqs0g1ro.jpg







5-الطريقه الثانيه
عملت بيها نص الكميه
بحمر البصل علي النارفي قليل من الزيت حتي يصبح شفاف ثم نضيف له الفلفل الاخضر المقطع قطع كبيره نسبيا
ثم ملعقه الصلصه واقلب شويه ثم الطماطم المعصوره واتركها تتسبك

http://www.rjeem.com/up/images/ut9mndf21hxxg6tx6ois.jpg



بعدها اضيف الفول والتوابل السابقه ماعدا الكزبره
واتركه حوالي خمس دقائق
http://www.rjeem.com/up/images/8cgi3lfypbmgeohhtgnu.jpg
ثم اضع الشوربه الساخنه واتركه علي النار حتي ينضج
وبعد نضجه احضر اناء اخر اضع فيه بعض الزيت واحمر التوم مع الكزبره تماما مثل مابعمل تقليه الملوخيه
ثم اضعها علي الفول
وعند التقديم رجاااااااااااااااااااء لاتنسوا الليمون
http://www.rjeem.com/up/images/58ar3demhk6vc43enjr7.jpg


http://www.rjeem.com/up/images/oynt0xhme8jpq7gjdymm.jpg


اتمني تجربوه ويعجبكم
وطبعا تتذكروني بدعوه حلوه
لكم مني اجمل تحيه

um rawan 10-25-2010 10:34 PM

رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور
 
ييييييييييييييييييييييي اول طبق لي مشكوره ياقمر علي الوصفه الروعه انا بحب الفول خالص وممكن اكلو في ال3 وجبات تسلم الايادي

✿ موكآ فرآولة ✿ 10-25-2010 10:35 PM

رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور
 


ماشاء الله عليك غدووووووووووووووور

شكل الطبق لذيذ خاصة انه من ايدينك الحلوين

تسلمين يا عسسسسسسسسسل

وتستاهلين التقييم وخمس نجوووم

:)


فرفوووشه 10-25-2010 11:42 PM

رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور
 
لا لا لا لا
لا استطيع ان اقاااااوم شكلها رووووووووعه ومشهي جدا جدا
انتبهوا على نهوووله لا يغمى عليها
تسلم الايااااااااااااااااادي غدور رووووعه بمعنى الكلمه

Coeur de Rjeem 10-26-2010 12:05 AM

رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور
 


اككككيد ده ليا
http://www.rjeem.com/up/images/8cgi3lfypbmgeohhtgnu.jpg



تسلم اديك احلىىىىىىىىىىىىىىى غدووووورتي
ما شاء الله ناويه تجننيني انتي و المغتربه
حبيبتي و الله اكلك عن تجربه لا يعلى عليه
مش عارفه اقول ايه غير انو الطبق ده مع فلفل حار و خبز معمول في الدار يااااااااا ه روعه
تسلم اديكِ و طبعا انتظري تطبيقي

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...l465opyo21.gif
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...wqpiz9tbwk.gif

Coeur de Rjeem 10-26-2010 12:11 AM

رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة فرفوووشه:
لا لا لا لا
لا استطيع ان اقاااااوم شكلها رووووووووعه ومشهي جدا جدا
انتبهوا على نهوووله لا يغمى عليها
تسلم الايااااااااااااااااادي غدور رووووعه بمعنى الكلمه

حبيبتي الحقيني اليووووم راح يغمى عليا صح :000021541::smile49:


الساعة الآن 03:14 AM.
1 2  3  4  5  ... الأخيرة

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0