طريقه تخليل اللفت والقرنبيط http://www.rjeem.com/up/images/shgfivqyh7yrrx9stsn.gif منذ عده ايام قمت بتخليل لفت وقرنبيط و انا بحب المخللات بكل انواعها :) اولا المكونات كيلوا لفت قرنبيطه متوسطه الحجم 10 ملاعق ملح كبيره 2 ملعقه خل كبيره 2 بنجر شطه الطريقه فى البدايه نقعت اللفت فى مياه لمده 5 او 6 ساعات لان بيكون عليه طين من اثر التربه فنقعته علشان يكون سهل ازاله الطين منه بعد ذلك غسلته جيدا بفرشه الخضروات http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...fbmvw7mih9.jpg بعد ذلك قمت بتنظيف اللفت واحده واحده وشلت منها الجزء العلوى منها وجذورها الصغيره http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...xx0v9ebmhj.jpg وبعد ذلك احضرت ثمره القرنبيط وقطعت رأسها وقطعتها لقطع متوسطه ونقعتها فى الماء http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...c9diiub4xn.jpg قمت ايضا بتقطيع اللفت شرائع طوليه وقطعت معه جزر علشان تعطيه شكل حلو بعد ذلك احضرت بطرمانان للتخليل وضعت في كل بطرمان ماء ( الماء المفروض يغطى اللفت والقرنبيط ما يكونش كثير او اقل) و5 ملاعق ملح ومعلقه خل وفلفل حار مجفف وقلبت لحد ما الملح ذاب فى الماء http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...sn4jt2e1ib.jpg بعد ذلك وضعت اللفت فى بطرمان والقرنبيط فى بطرمان اخر ووضعت فى كل بطرمان ثمره بنجر مقطعه اربع اجزاء http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...9gsjs5jefc.jpg http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...haylcl9zd3.jpg انا وضعته فى الماء لمده 8 ايام وخلال هذه الفتره قلبت كل بطرمان مره علشان لون البنجر الاحمر يغطى كل المخلل ولا يتركز فى جزء واحد وهذا فى النهايه http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...r9g7uov18a.jpg http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...4xw7t8qh3g.jpg يا رب يعجبكم :) http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...zts81tx9pj.gif |
رد: طريقه تخليل اللفت والقرنبيط انا كمان بحب المخللات جدا تسلم ايدك ياغالية القسم منور بوجودك تقبلى مرورى |
رد: طريقه تخليل اللفت والقرنبيط نورتي القسم حبيبتي زهره انا بمووووت في المخللات لانها بتفتح نفسي على الاكل :000003254: في انتظار الاطباق لانو نفسي اتفتحت :smile24: |
رد: طريقه تخليل اللفت والقرنبيط |
رد: طريقه تخليل اللفت والقرنبيط تسلم ايدك |
رد: طريقه تخليل اللفت والقرنبيط تسلم الايادى يازهوره انا بحب اللفت اوووى منوره القسم حبيبتى :) |
الساعة الآن 06:10 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0