بزاليا بالكفته اكله دايت

مجتمع رجيم / وصفات و أكلات للرجيم و الرشاقة
كتبت : زهرة كردستان
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكم يا بنات اسأل الله ان تكونوا فى اتم صحه واحسن حال
طبعاا كلنا بنحب البسله (( اكلة الملوك ))
وبندخلها فكذا طريقة شوربة خضار وخضار مشكل ومطبوخة
بس طريقى النهاردة جدييييييدة جداا
والجميل فيها انها من غير ولا نقطة سمن ولا زيت يعني دايت
نبدأ بسم الله::
المقادير::
بسله ( ان بستخدم المفرزة لانى نادرا ما بلاقى الفريش))
جزر ( بحب اجيبه واقطعه عليها مش بشتريها بجزر))
بصل ( حوالى بصلتين كبار))
ملح فلفل بابريكا قرفه جنزبيل مكعب مرق
لحم مفروم
وطبعا المقدار على حسب كل بيت
انا عملت كيس بسله 400 جرام وعليه 1/3 كيلو لحمة
الطريقة::
بنبشر البصله بالمبشرة المتوسطة ونحطها على النار وعليها البسله والجزر
ورشة فلفل اسود ونقلبهم فبعض لحد ما مايتهم تنشف


ودى بعد ما اتغسلت وحطيتها مع البصل والفلفل الاسود ع النار

هتسيبيهم يدبلوا شوية مع بعض من غير لا سمن ولا زيت


هنا بعد ما دبلو ومايتهم نشفت هبتدى اضيف الطماطم وللاسف الطماطم عندى مكانتش حمرا قوى
فحطيت صلصة معاها انا كمان ضربت مع الطماطم فلفله خضرا حاميه ودا اختيارى طبعاا



هضيف لهم مايه واسيبهم يستوا وندخل على الكفته



دى اللحمه عليها البصل مبشور ناعم جدا وفلفل اخضر حامى مقطع رفيع جدا
ملح فلفل بابريكا قرفه جنزبيل ونعجنها كويس



هنا بعد ما اتعجنت كويس جدا بصبعها على معلقة خشب ودا شكلها



نرجع تانى بتكون البسله استوت 90%



هنا بعد ما استوت واضفتلها مكعب مرق هنقلبها فى صينيه ونرص عليها الكفته نغطيها بالفويل وندخلها الفرن على اعلى درجة حرارة
لمدة ساعه الا ربع وبلاش نزدو المايه قوى لان الكفته هتنزل مايتها وتستوى فيها



ودى صورتها بعد ساعه الا ربع وقبل ما تحطها تحت الشوايه



ودى بعد ما خرجتها من الفرن واتشوت



وهنا صورة اقرب

ki7olifnu16jddax3kd6

قدمتها مع رز بالشعرية وسلطة خضرا
اتمنى اكون اضفت ولو اضافه بسيطة
اسالكم الدعاء والتقيم[IMG]ki7olifnu16jddax3kd6[/IMG]
كتبت : ألمغتربة
-

وصفة شهية وخفيفة
تسلم ايديك حبيبتي بنت العراق الغالي
وبارك الله فيك عالنقل المميز
ينقل الموضوع للمكان المناسب
تقبلي مروري
كتبت : تفاحةالقلب
-
مشكورةع الموضوع
كتبت : منايا1977
-
كتبت : زهرة كردستان
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ألمغتربة:

وصفة شهية وخفيفة
تسلم ايديك حبيبتي بنت العراق الغالي
وبارك الله فيك عالنقل المميز
ينقل الموضوع للمكان المناسب
تقبلي مروري
اهلين حبيبتي والله اني من المعجبين باكلاتج الحلوودايم اجربه وافتخر من اشوف عراقيه مثلج وهذا شجعني انزل وصفات وانشالله اكدر اكون نشيطه مثلج
كتبت : أم عمر و توتة
-
تسلمى حبيبتى للوصفة الشهية اللذييييذة..
فى انتظار الجديد من عمل ايديك الحلوووووة..
الصفحات 1 2 

التالي

وصفات من اعشاب طبيعية للتخلص من شحوم البطن

السابق

كباب الدجاج للدايت

كلمات ذات علاقة
اكله , بالكفته , بزاليا , حاجة