طريقة عمل الممبار المصرى بالتفصيل والصور
مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت :
زهره الاسلام
-
فى العيد لازم كل المصريين ياكلوا ممبار وهو بيتعمل بجانب الاكل
هو لذيذ جدا وشهى بس متعب شويه بس يستاهل التعب
ودى اول مره اعمله قبل كده كنت باكله من ايد ماما
المكونات
نصف كيلوا ممبار منظف جيدا
(اما نشتريه نضعه فى ماء وخل ودقيق وملح وننقعه فتره وبعد كده نغسله جيدا بماء ويصفى)
3 كوب ارز مصرى
بصل مقطع صغير
طماطم مقطعه صغير
فلفل مقطع صغير
بقدونس-كسبره-شبت
2 معلقه كبيره صلصه
3 ملاعق زيت كبيره
ملح-فلفل اسمر-قرفه-جنزبيل-بهارات لحمه
الطريقه
نضع كل المكونات على بعضها البعض
نقوم بحشى الممبار
وما نحشيه كتير علشان ما يفرقع اثناء السلق
نحضر ماء مغلى ونضع فيه بصل وطماطم وجزر وكل البهارات
ونضع فيه الممبار والماء بيغلى لمدة نصف ساعه
ونخلى النار هاديه علشان مايفرقع
بعد ذلك نقوم بتصفيته وتحميره
جربوه وان شاء الله هيعجبكم
هو لذيذ جدا وشهى بس متعب شويه بس يستاهل التعب
ودى اول مره اعمله قبل كده كنت باكله من ايد ماما
المكونات
نصف كيلوا ممبار منظف جيدا
(اما نشتريه نضعه فى ماء وخل ودقيق وملح وننقعه فتره وبعد كده نغسله جيدا بماء ويصفى)
3 كوب ارز مصرى
بصل مقطع صغير
طماطم مقطعه صغير
فلفل مقطع صغير
بقدونس-كسبره-شبت
2 معلقه كبيره صلصه
3 ملاعق زيت كبيره
ملح-فلفل اسمر-قرفه-جنزبيل-بهارات لحمه
الطريقه
نضع كل المكونات على بعضها البعض
نقوم بحشى الممبار
وما نحشيه كتير علشان ما يفرقع اثناء السلق
نحضر ماء مغلى ونضع فيه بصل وطماطم وجزر وكل البهارات
ونضع فيه الممبار والماء بيغلى لمدة نصف ساعه
ونخلى النار هاديه علشان مايفرقع
بعد ذلك نقوم بتصفيته وتحميره
جربوه وان شاء الله هيعجبكم