طريقة عمل القلقاس بالسلق واللحم
مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت :
زهره الاسلام
-
القلقاس من الاكلات اللذيذه والمرتبطه بالشتاء وبتختلف طرق طهوه بس فى النهايه طعمه بيكون لذيذ جدا وشهى
المكونات
قلقاس 1 كيلوا ويفضل تكون قلقاسه واحده علشان تاخد وقت سواء واحد
كسبره خضراء
سلق
لحمة مسلوقه
زبده
ثوم
الطريقه
نقشر القلقاس وننظفه جيدا بفوطه جافه ونظيفه ولا نغسله
نقطعه مكعبات
نقوم بتحميره فى زبده وزيت لحد ما لونه يتغير ويبقى بمبى
نسلق اللحمه بالطريقه المعتاده
نضع شوربة اللحمه على القلقاس ونتركه على النار لحد مايستوى
بعدها نضع الكسبره الخضراء على القلقاس ونضع ملح وفلفل اسمر ونتركه يغلى
نضع ثمرة طماطم صغير مبشوره على القلقاس ونتركه جانبا
نقوم فى طاسه بوضع السلق بعد تقطيفه وغسله ونضع معه مسحه صغيره من الزيت
ونستمر فى التقليب حتى يفقد المياه الموجوده فيه
ويتحمر وهنا نضع الثوم ونقلبه مع حتى يكون شبه احترق
نضعه بعد ذلك فى قليل من الشوربه ونخلطه فى الخلاط ثم نضعه على القلقاس حتى يغلى فقط
فى النهايه :)
جربوه وان شاء الله يعجبكم
المكونات
قلقاس 1 كيلوا ويفضل تكون قلقاسه واحده علشان تاخد وقت سواء واحد
كسبره خضراء
سلق
لحمة مسلوقه
زبده
ثوم
الطريقه
نقشر القلقاس وننظفه جيدا بفوطه جافه ونظيفه ولا نغسله
نقطعه مكعبات
نقوم بتحميره فى زبده وزيت لحد ما لونه يتغير ويبقى بمبى
نسلق اللحمه بالطريقه المعتاده
نضع شوربة اللحمه على القلقاس ونتركه على النار لحد مايستوى
بعدها نضع الكسبره الخضراء على القلقاس ونضع ملح وفلفل اسمر ونتركه يغلى
نضع ثمرة طماطم صغير مبشوره على القلقاس ونتركه جانبا
نقوم فى طاسه بوضع السلق بعد تقطيفه وغسله ونضع معه مسحه صغيره من الزيت
ونستمر فى التقليب حتى يفقد المياه الموجوده فيه
ويتحمر وهنا نضع الثوم ونقلبه مع حتى يكون شبه احترق
نضعه بعد ذلك فى قليل من الشوربه ونخلطه فى الخلاط ثم نضعه على القلقاس حتى يغلى فقط
فى النهايه :)
جربوه وان شاء الله يعجبكم