سينابون الدب الكسلان من مطبخي
مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت :
يويا 268
-
ازيكم يا بنات؟
انا عملت السينابون بطريقة الدب الكسلان بس مش في رابط لانها مش كانت نزلنه هي بعتتلي الطريقة جزاها الله كل خير وهو فعلا خطيييير زي الجاهز بالطبظ
اللي جاي كله كلامها بالظبط انا بس هاضع الصور
المقادير
1ونص كوب حليب
ربع كوب زيت
3ملاعق كبيره زبده
5كوب دقيق
2ملعقه كبيره خميره فوريه
ثلاث ارباع ملعقه صغيره باكنج بودر
معلقه صغيره ملح
نص كاس سكر
معلقه صغيره فانيليا
الطريقه
نسخن الحليب مع الزبده الى ان يصبح دافيء
نخلط نصف الدقيق مع الباكنج بودر والخميره مع السكر والملح والزيت
ثم نضيف خليط الحليب الدافي
ثم نضيف باقي الدقيق بالتدريج
ونعجنها
ونتركها تتخمر
نفرد العجين ونضع الحشو {نفرد زبده لينه ونرش سكر مطحون وقرفه}
ونلفها زي السويسرول ونقطعها دوائر ونتركها جانبا
نجهز على النار 4ملاعق سكر بني مع 4ملاعق عسل و4ملاعق زبده نحركها على النار الى ان يذوب السكر والزبده{اذا كانت ثقيله نخففها بشوي ميه}
*انا نسيت اخففه بالماء وده كان غلط لازم يتخفف شويه
نصب الخليط في الصينيه بسرعه ونرش عليه مكسرات مطحونه خشن او سمسم حسب الرغبه ونرص السينابون فوقها سريعا حتى لاتتجمد
وتدخل الفرن على حراره متوسطه الى ان تنضج ويحمر الوجه قليلا حتى لاتنشف
وعندما نخرجها نقلبها سريعا وهي ساخنه
وبالهنا والعافيه مقدما
للاسف الشديد الصور بتاعته بعد ما طلع من الفرن وقلبته طارت من الموبايل
انا مش اكتشفت الحكاية دي غير بعد ما كنا افترسناه ووزعت منه علي الجيران كمان بس وعد اما اعمله تاني هاصوره وجيبها وانصحكم تجربو الطريقة دي لانها خطيرة وسهلة جدا
"ملحوظة يا لولو انا عملته تاني يوم ما بعتيلي الطريقة بس كل ده مش عايزة انزله من غير صورة نهائية وبعدين قولت لاء انزله كده وبعدين ابقي انزل صورته اما اعمله تاني عشان افرحك بيا هههههههههههههههههههههه"
كل الشكر ليكي يا حبيتي واتمني ان شغلي يكون عجبكم