محشى ورق العنب والكوسة من مطبخى
مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت :
~ عبير الزهور ~
-
ياهلا ومليون غلا فيكم ياقمرات رجيم
طبعاً كلنا بنعرف نطبخ المحاشى بأنواعها
بس اكيد كل منا لها طريقة غير
وبحب اعمله بعدة طرق وهذى احدى طرق عمل المحشى وان شاء الله تعجبكم
خطوة خطوة
اول شئى نوع من ورق العنب مع انه فيه انواع اوراقه حلوة جدااا
الزيت بالقدر زيت زيتون او حسب الرغبة
ثم البصل يترك يلين شوى
وبحب اضع كمية كبيرة شوى من البصل
وبعدين اضيف البقدونس والكزبرة والشبت
ثم الصلصة واظبط الطعم بالملح والفلفل واضيف توابل
ونعناع مجفف
هذى الطبقة الاولى بطاطس وبصل وفلفل حلو وممكن فلفل حار
وطماطم وقطع لحم وكرفس وثوم مطحون وبهار
وممكن بدل اللحم قطع الدجاج بتكون كثير طيبة
كل المكونات جاهزة
خلطة الحشو بعد اضافة الارز
اول شئ اضيف الطبقة الاولى وبعدين ابدأ الحشو
بعد الانتهاء من حشو ورق العنب
والورق كان كبير شوى لذا الحجم كبير
وهنا الكوسة المحشية
وده طبق على السريع لاننا كنا طالعين فبسرررررعة صوت
عينة
ومانسيت الكوسة
هنا مرة ثانية جهزت محشى ملفوف مع ورق العنب
لان ورق العنب له شعبية كبيرة وولادى بيحبوه جدااااا
نفس الحشوة
لف الملفوف
وورق العنب
وكده اول طبق من القدر مباشرة
وهنا جهزت من الاثنين واتفضلوا معانا ياقمرات
بصراحة الطعم وااااااااااو
روعة جداااا
لكل وردات وزائرات رجيم اتفضلوا الف عافية
هنا سويته بقدر الضغط وطلع ناضج جدااااااااا
وطعمه خياااااال
طبعاً سويت معاه كوسة وباذنجان محشى
وان شاء الله تكون طريقتى عجبتكم
والف عافية على الجميع
ولاتحرمونى ردودكم الحلوة
[/frame]