طريقة عمل الاكلير من مطبخى

مجتمع رجيم / ركن الحلويات
كتبت : طافى
-
بسم الله الرحمن الرجيم
صبااااااااااااااح الخير يا بنات النهارده انا رايحه لدكتور الريجيم اللى بتابع عنده يعنى النهارده الفرى بتاعى وقولت لنفسى اعمل اكلير لذيذ عشان لما ارجع ابقى اكل حاجه حلوه وقولت لنفسى اصفى نيتى وانزلها لكل البنات عشان يستفادوا منها لعل تنجح معايا وحصل فعلا الحمد لله المهم ندخل فى الموضوع
المقادير
1/2لتر ماء
200ج زيت
رشة ملح +وعلقه كبيره سكر
7بيضات(6 بيضات من وسط لكبير+واحده تكون صغيره)
400ج دقيق
فانيليا
الطريقه:
نحط الماء على النار يغلى ومعاه الزيت ورشه الملح والسكر وبعد مايغلو ننزل بالدقيق مره واحده ونقلب وهما على النار بسرعه لمده دقتين لحد لما الدقيق يلم معاكى ويسيب حواف الحله
(معلش الخطوه ديه مصورتهاش اصلى كنت لسه مصفتش نيتى هههههههههه)
ونشليها من النار ونحطها فى طبق بلاستيك غويط :

13348244651.jpg

ونسيبها تبرد او نشغل عليها مضرب البيض لحد مايخرج منها البخار زى ما انا عملت وده شكلها:

13348245461.jpg

بعد كده نبدا ننزل بالبيض بيضه بيضه لحد لما العجينه تشرب البيضه ننزل باللى بعدها وماننساش الفانيليا وده شكلها بعد ما خلصت كمية البيض كلها بتبقى عجينه لينه ومصفره من البيض:

13348246481.jpg

بعد كده نبدا نملاها فى كيس حلوانى وقصيت الطرف بتاعه على حسب حجم الاكلير اللى انتى عايزاه وبدئت اقطع الاكلير فى صاج على ورق زبده او مدهون ومرشوش دقيق:
13348247561.jpg

13348250751.jpg

وندلخ فرن يكون مسخن من قبل كده على 180 درجه المهم نسيبه لمده 35 دقيقه المهم مانفتحش عليه الفرن انا بكرر مانفتحش عليه الفرن ولما تخلص ال35 دقيقه هتلاقوه من تحت احمر ولو كان لسه من فوق محمرش نشغل الشوايه ونقفل تحت يارب تكونو فهمين لان هو ده اللى بيخلى الاكلير ينجح ويبقى مقرمش من برده ومفرغ من جوه
ده شكله وهو بينفش فى الفرن :

13348251791.jpg
وده لما خرج من الفرن وانا فتحت لكم واحده عشان تشوفوها وهى مفرغه من جوه:
13348254191.jpg

نسيبه بقى يبرد ونبدا فى الحشوه نحط نص ك لبن على النار يغلو:

13348255871.jpg

ونكون مدوبين 3 معالق كبيره نشا:

13348255882.jpg

لما اللبن يغلى ننزل بالنشا عليه ونقلب بالمضرب اليدوى ونحط علىهم معلقه كبيره مليانه نسكر ولما يمسكو مع بعض نقفل النار ونحط الفانيليا وطبعا ممكن تبقى الحشوه كسترد او كريم شانتيه اللى انتم عاوزينه:

13348257811.jpg

نيجى بقى للشيكولاته نكون حطينها على حمام مائى تسيح ونحط عليها معلقه عسل نحل ومعلقه زبده او زيت عشان تلمع او نسيبها زى ماهى اللى تحبوه:

13348257812.jpg

نبدا بقى نملى كيس حلوانى بالمهلبيه بعد ما بردت حالص ونعمل فتحه اعلى الاكلير من فوق وندخل فيه اللبلبه بتاعة كيس الحلوانى ونبدا نحشى :

13348258851.jpg

13348259571.jpg
وبحد كده نغطسهم فى الشكولاته وده شكلها:
13348262651.jpg

وده الشكل النهائى :

13348262652.jpg

13348262663.jpg
وطبعا لاحظتو ان فيه واحده ناقصه (اصلى مقدرتش اصبر لحد لما اروح للدكتور)ههههههه
ويااااااااااااارب يكون الاكلير بتاعى عجبكم وتكونو استفادتم منه
فى امان الله

كتبت : *بنت الإسلام*
-
ما شاء الله
جميلة اوي
تسلم ايدك
واحلي تقييم لك
كتبت : طافى
-
متشكره يا بنت الاسلام ربنا يعزك
كتبت : بنت الكروم
-
سلمت يداك حبيبتي هذا الحلى بحبوه اولادي كثير
ان شاء الله اجربه
بارك الله فيك
كتبت : ام حنين 1981
-
والله انتي سكر
وكلامك عسل ووصفاتك روعه
تسلم ايدك ياقمر
وشكرا على الشرح التمام
مع اني حسيتك بتكشي فينا
بس برضو مخفناش وحنعمل اكلير على طريقتك
هههههههههههههه
بس انتي كده دحكتي على الدكتور رايحه توزني وبعد الميزان تاكلي
هههههههههههههههه
الحمدلله انك صفيتي نيتك
هههههههههههههه
بقول ايه انافتحه يوميات في الرجيم ماتيجي تشتركي معانا
نكسب قمر زيك اصلي ناويه نيه خالصه لله ابقى صحبتك
سمعاكي بتقولي هو بالعافيه ايوه بالعافيه
ههههههههههههههههههههه
لابجد اتمنى تشتركي معانا
وتسلم الايادي ياقمر
كتبت : الأمل القادم .
-
تسلم الآيادي
ما شاء الله
أنا أول مرة أعرف الإكلير
منورة القسم يا طافي
تقييمي لكِ.
الصفحات 1 2  3  4 

التالي

حلى السميد بطريقة اخرى من مطبخي

السابق

بالخطوات والصور اسهل تورتة شكولاتة مالتيزر الشهية من مطبخى

كلمات ذات علاقة
من , مطبخى , الاكلير , عمل , طريقة