مكرونة جارية

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : اية رفعت
-
  • 26xp3tdoplt6.gifمكرونة جارية
  • مكرونة جارية
  • مكرونة جارية

  • النهاردة حبيبت اجيب ليكوا طريقة رووعة للمكرونة البديوىsmile18.gif اناشخصيا جربتها كتير وطلعت حلوة بس فضلت شوية على ماتعلمتها smile24.gifوتطلع مظبوطة دلوقتى بقيت شاطرة فيها كفاية رغى باةsmile37.gif ونخش فى الموضوع.على فكرة انا عايشة فى مطروح والاكلة عند العرب مميزة واتعلمتها من اصحابى هناك.00000245.gif

    onaibvxgf9v3sljw5cobالمقادير:
    smile06.gifsmile06.gifsmile06.gif
    1-لحم ضانى.
    2-بصلة متوسطة.
    3-فص توم.
    4-حتة صغيرة من لية الضانى كبديل للزيت او السمن.
    5-نصف كيلو طماطم.
    6-معلقة معجون طماطم.
    7- فلفل اخضر حار اوبارد.
    8-فلفل اسود وملح وكركم.
    9- كيلو مكرونة صغيرة.
    smile06.gifsmile06.gifsmile06.gif



    الطريقة:
    1-نضع اللية على النار ونحمر فيها البصل والتوم .
    2-نضع اللحمة الضانىونقلب مع الخلطة الى ان يذهب اللون الاحمر.
    3-نقطع الطماطم قطع صغيرةونضيفها على الخليط ومعجون الطماطمونقلب ويترك على نار هاديةواضافةقليل من الملح.
    4-اضافة قرن الفلفل الاخضر وفلفل اسود وكركم .
    5-بعد ان يقرب اللحمة تستوىنضع الماء بمايسمح لوضع كيلو مكرونة.
    00003251.gif

    ملحوظة هامة:لانضع المكرونة الا بعد الغليان ب10 دقايق smile59.gifولايوضع بعد المكرونة ماء عشان ماتمسكش فى بعضها.
    6-وعلى نار هادية ونسيبها على النار حتى تتشرب المرقة.0000210.gif
    ويقدم معها الشاى الاخضر لاذابة الدهون فى الوجبة الدسمة دى.0000210.gif0000210.gif
    مكرونة جارية
    مكرونة جارية

    مكرونة جارية

    وبالهنا والشفا
    jnvkbtpqno71s8j6roo.


    كتبت : أم عمر و توتة
    -
    تسلمى حبيبتى على الوصفة الجديدة..
    لكن لى سؤال..
    هل اضفتى الماء على اللحم ثم سلقتى فيه المكرونة..؟؟

    فى انتظار الجديد المميزالمصور منك حبيبتى..
    كتبت : اية رفعت
    -
    حطيت شوية ماية على اللحم وبعد ماستوت حطيت ماية تانى عشان المكرونة
    كتبت : دينار
    -
    بموووووووووووووت فيها
    بس بللحمة العجل مش الضاني


    بتكون رائعة
    تسلمي اية حبيبتي علي الوصفة الجميلة
    كتبت : الصراحة
    -
    افتكرت وحدة من ليبيا اللى كتباها
    علشان
    احنى فى ليبيا
    عندنا المكرونة بجميع الأنواع ناكلوها
    زى الطليان
    ممكن تأثير ثقافات
    بية
    إسمها مكرونة جارية
    نفس اللى دكرتيها بس احنا بنعملها بزيت الزتون
    و بنحطلها حمص
    و خضار
    و بنعملها فى الشتا و اسمها جارية على شان بتبقى زى الشوربة أو الحساء
    يعنى المكرونة بتجرى فى الطبيخ هههههههههه
    تفسير لغوى
    و بنعملها عادة لمريض البرد أو المرأة النفساء
    و بنضيفيلها فى الحاللات دى الحلبة و الليمون
    و ما بنعملهاش طماطم و لا فلفل
    اما الجارية العادية زى ما تفضلتى كده
    تسلمى
    كتبت : اية رفعت
    -

    التالي

    [بيتزا بالصور المتحـٍـركة ]ِ

    السابق

    كرات البطاطس بالبشاميل

    كلمات ذات علاقة
    مكرونة , ياريت