طريقة عمل الارز بالشعرية, اكلات مصرية

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : ريما2013
-
اهلا و سهلا حبيباتى .. جهزت لكم وصفة سهلة جدا للارز بالشعرية ..
ما اطيب الاكلات المصرية ويؤكل دوماً بجانب الدجاج المحمر والملوخية المصرية اللذيذة

المقادير :
2 كأسة ملك الارز طويل الحبة
كأسة شعرية
ملح
4 كأسات مياه مذاب فيها ماجى او كأسات مرق دجاج
ربع قالب زبد

طريقة تحضير الارز بالشعرية :
اغسلى الارز بالمياه الجارية وانقعيه فى مياه مملحة لمدة ساعة على الاقل وبعدين تجهزين اناء عميق وتضعين الزبد يذوب (لا يقدح لحتى ما يتعب المعدة) بعدين تضعين الشعرية وتقلبى جيداً لحتى يصير لونها بنى فاتح ثم تضعين الارز و تستمرى فى التقليب لمدة 10 دقائق ثم تضيف المياه او كأسات المرق و اتركيه على نار متوسطة ثم غطيه بورق قصدير ثم الغطاء المحكم واتركيه على نار هادئة لحتى ينضج تماماً ثم قدميه فى طبق سيرفيس ..

و صحتين على قلوبكن :)


كتبت : بسمة بريئة
-
رررررررررررووووووووووعة تسلم أيديك
كتبت : cute princess
-
كتبت : ♥♥♥..تـرتيـل ..♥♥♥
-
كتبت : مرحة دوم مو يوم
-
امممممممممممممممممم ربنا يباركلك بس الدايت كده هينتحر هههههههههههههه
كتبت : يالذيذ يا رايق
-
بموت فالارز ابو شعريه
وبما ان انا مصريه
فى طريقه سهله جدا جدا

بتحمرى الشعريه حتى تبقى لونها ذهبى
وبعدين تكونى غاسله الارز جيدا ومش بيتنقع

وبعدين تضيفىى الارز للشعريه
وتضعى الملح
وتقلبى جيدا ولمده5دقايق
وبعدين تضيفى المايه كوب الاول وتقلبى كويس
وتكملى باقى كاسات المايه
وتغطي الحله
وبالف هنا وشفا

وتسلمى هجرب الطريقه دى
الصفحات 1 2 

التالي

شوربة فريك الجزائرية تجنن

السابق

طريقة تحضير قريوش الطاجين

كلمات ذات علاقة
مصرية , الارز , اكلات , بالشعرية , عمل , طريقة