طريقه عمل المميار المصرى
مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت :
ريما2013
-
سلام عليكم ورحمة الله وبركاته
حبيباتى .. كيفكم
جهزت لكم اليوم .. طريقه عمل الممبار المصرى
ان شاء الله بيعجبكم
المقادير :
كيلو ممبار/ سجق,كأسة ملك الارز طويل الحبة ,2 كأسة عصير طماطم,بصلة كبيرة مفرومة,ملح + فلفل اسود + قليل من البهار المشكل .
طريقه عمل الممبار المصرى :
- جهزى الممبار بغسله جيداً بالمياه الجارية و الخل لحتى تتاكدى من انتزاع الزفارة منه .
- حضرى الارز بغسله جيداً بالمياه الجاريه ثم حضرى اناء اخر وضع فى قليل من الزيت ثم البصل و الارز و الطماطم و قلبى جيداً من 10 الى 15 دقيقة و ارفعيه من النارر .
- قومى بحشو الممبار واحدة تلو الاخرى .
- جهزى اناء عميق وضعى فيه المياه و اتركيه لحتى يغلى ثم اسقطى الممبار الواحدة تلو الاخرى و اتركيه فى المياه المغلية لحتى ينضج تماماً .
- صفى الممبار من مياه السلق .. و قومى بتحميره فى القليل من الزيت
ثم قدميه فى سرفيس التقديم .. وجميله بالبقدونس
و صحتين يارب و عوافى :)
حبيباتى .. كيفكم
جهزت لكم اليوم .. طريقه عمل الممبار المصرى
ان شاء الله بيعجبكم
المقادير :
كيلو ممبار/ سجق,كأسة ملك الارز طويل الحبة ,2 كأسة عصير طماطم,بصلة كبيرة مفرومة,ملح + فلفل اسود + قليل من البهار المشكل .
طريقه عمل الممبار المصرى :
- جهزى الممبار بغسله جيداً بالمياه الجارية و الخل لحتى تتاكدى من انتزاع الزفارة منه .
- حضرى الارز بغسله جيداً بالمياه الجاريه ثم حضرى اناء اخر وضع فى قليل من الزيت ثم البصل و الارز و الطماطم و قلبى جيداً من 10 الى 15 دقيقة و ارفعيه من النارر .
- قومى بحشو الممبار واحدة تلو الاخرى .
- جهزى اناء عميق وضعى فيه المياه و اتركيه لحتى يغلى ثم اسقطى الممبار الواحدة تلو الاخرى و اتركيه فى المياه المغلية لحتى ينضج تماماً .
- صفى الممبار من مياه السلق .. و قومى بتحميره فى القليل من الزيت
ثم قدميه فى سرفيس التقديم .. وجميله بالبقدونس
و صحتين يارب و عوافى :)