سيمفونية مصرية أرز معمر وبازلاء باللحمة المفرومة وفراخ بالفريك محشية

مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت : وردة ورديه
-
[ALIGN=CENTER][TABLE1="width:95%;background-image:url('http://up.rjeem.com/uploads/14052044702.jpg');"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]


align="right"> align="right">14052044701.jpg


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أهلاً بكم عضوات وزائرات منتدى ريجيم
000003254.gif000003254.gif
أقدم اليكم اليوم
ثلاثة أطباق تقليدية فى مصر
أرز معمر باللبن والقشطة
فراخ محشية بالفريك
صينية بسلة باللحمة المفرومة

نبدأ بسم الله الرحمن الرحيم
صينية البازلاء باللحمة المفرومة
00000245.gif00000245.gif
طعمها فعلاً مميز ويحبوا كبير وصغير
ومفيدة جداً جداً
وللصغار اللى مش حابين اللحمـة أو الخضار
فهذة الصينية هى الحل الأمثل لهم

المقادير

1/2 كيلو بازلاء
1/4 كيلو جزر مقطع
كيلو لحم مفروم
بيضة
ملح
فلفل أسمر
جبن بارميزان
بصلة مبشورة

طريقة التحضير

14051990802.jpg
نقوم بتقطيع الجزر مربعات صغيرة
ونحضر البازلاء ونضعهم فى قدر به ماء
ونسلقهم نصف استواء فى ماء به رشة ملح
14051990804.jpg
هنا شكلهم بعد السلق
14051999211.jpg
نحضر اللحم المفروم ونضع فيه البهارات
والملح والفلفل ونخلطه جيداً
14051999222.jpg
نخلط اللحم المفروم مع البصل جيداً كما هو موضح بالصورة
14051999223.jpg
ثم نخلط اللحم المفروم مع البازلاء والجزر جيداً
14051999224.jpg
ثم نضع بيضة واحدة حتى يضيف للحم والبازلاء والجزر طعم غنى
ويساعدنا فى ان اللحم والبازلاء يمتزجوا جيداً
14051999225.jpg
هنا فى نصف مرحلة الخلط
14052002081.jpg
وهنا انتهينا من مرحلة الخلط
جربتها بكذا طريقة
وأفضل طريقة ان الخضار يكون فيه قطع سليمة كاملة
وقطع مهروسة تماماً
الطعم والنكهة فعلاً فرقت وكانت رائعة جداً
14052002082.jpg
ثم نضع الخليط فى صينية مدهونة بزيت
ونرش على الوجه جبن بارميزان

وندخلها الفرن الى ان تنضج على درجة حرارة 180 درجة

وهذا هو شكل لحمتنا الحلوة لما طلعت من الفرن
لكن مش هقطعها دلوقتى الا لما اخلص بقية الاطباق smile22.gif

0000454.gif0000454.gif
14052002083.jpg


طبقنا الثانى
الأرز المعمر
00000245.gif00000245.gif
تخيلوا طعم اللبن الطازج مع القشطة الطازجة
مع أرز وهذة السيمفونية تدخل الفرن
أكيييييد طعم رائع ومميز جداً

المقادير

14052008521.jpg

3 كوب أرز
سمن حسب الرغبة وهو يحب السمن الكتير
يعنى اصحاب الريجيم مالهومش مكان هنا ههههههههههههه
قشطة وايضاَ حسب الرغبة
وأصحاب الريجيم يغمضوا عينهم smile22.gif
ملح
فلفل أسمر
لتر لبن ما يعادل 4 كوب لبن
وتجنبوا اللبن البودر

طريقة التحضير

نقوم بنقع الأرز لمدة ساعتين فى ماء عادى قبـل العمل
14052008522.jpg
ثم نقوم بوضع اللبن على الارز
والسمنة والقشطة ونقلبهم جيداً
14052008523.jpg
ثم نضع الفلفل الأسمر والملح ونخلطهم جيداً
14052008524.jpg
ثم نضع خليط الارز واللبن فى صينية مدهونة بالسمن او الزيت
ثم نضيف قطع من السمن والقشطة على الوجه
وندخله الفرن

وهذا هو الشكل النهائى للارز بعد أما خرج من الفرن
ومش هقطعه دلوقتى smile22.gif
أما يجهز الطبق الثالث
00000245.gif00000245.gif
14052008525.jpg

طبقنا الاخير
فراخ محشية بالفريك
ومحمرة فى الفرن
لها طعم جميل جداً جداً
واضفت لها مكون سرى جربوه وبتدعوولى
وكل اللى يدوقها يقول جاهزة
المقادير

دجاجة
2 كأس فريك منقوع لمدة ساعتين
ملح
فلفل
بهارات
((قرفة .. زنجبيل .. بابريكا ))
المكون السرى
نصف كوب بندق مطحون
مرقة دجاج
ملعقة صلصة
ورق لورا
بصل مقطع اربعة
طماطم مقطعة
حبهان

طريقة التحضير

نصفى الفريك بعد نقعه لمدة ساعتين ونضعه على النار
مع معلقة سمن والبهارات والبندق ومرقة الدجاج ونقلبه جيداً

وبعد أن يبرد تماماً

14052017761.jpg

نقوم بتحضير الفرخة وندهنها بالداخل والخارج بملح وفلفل وبهارات

14052017762.jpg

نحشيها بالفريك ثم نغلقها جيداً بخلة الاسنان

14052017763.jpg

ثم نحضر قدر على النار ونصعه فيه ماء
وبصل مقطع وطماطم
وورق لورا وحبهان
14052017764.jpg
ونضع الفرخـة فيه
14052017765.jpg

وبعد أن تستوى ندهنها بالصلصة مع معلقة سمنة وندخلها الفرن
الصلصة تعطيها لمعة جميلة ولون زاهى ورائع
وهنا لما خرجت من الفرن

14052036961.jpg

وهنا قطعتها لكم لتشاهدوا جماااال الفريك
14052036962.jpg

وهنا الشكل النهائى لأطباقنـا الثلاثـة

000003254.gif000003254.gif

14052038321.jpg

14052038322.jpg

أتمنى تكون أطباق اليوم نالت اعجباكم
انتظرونى مع أطباق تقليدية أخرى
000003254.gif000003254.gif

00000245.gifخاص بمسابقة شهر الخير مع منتدى ريجيم غير00000245.gif

دمتم فى حفظ الله ورعايته
[/ALIGN]
[/CELL][/TABLE1][/ALIGN]
كتبت : || (أفنان) l|
-



يـع’ـــطــيك الع’ــاأإأفــيه ..ع الوصفه الشهية والذيذة .....

يمي يمي يمي شكله مرررررررررررررررررررررر لذيذ
يسلمووو الإيادي عزيزتي
وَصِفَة شَهِيَّة وَرَائِعَة


فَكُل الْشُّكْر لَكِ عَلَى إِنْتِقَاءِكِ الَرَاقِي
وَأَتَمَنَّى أَنْ لَاتَحْرِمِيْنَا جَدِيْدُك
تستاهلي أحلى [ تقييمـ ] لروعته
دمتِي بخير
كتبت : ~ عبير الزهور ~
-
ماشاء الله اطباق بمنتهى الروعة
ريحة الأرز المعمر وصلت لحد عندى
يسلمو ايدينك الحلوة وردتى الجميلة
والف صحة وهنا عليكم
واحلى تقييم لاحلى شيف

كتبت : الماسه تحب الوناسه
-
تسسسسسسسسسسسسلم يدك
كتبت : وردة ورديه
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ·!¦[· أفنان ·]¦!·:



يـع’ـــطــيك الع’ــاأإأفــيه ..ع الوصفه الشهية والذيذة .....

يمي يمي يمي شكله مرررررررررررررررررررررر لذيذ
يسلمووو الإيادي عزيزتي
وَصِفَة شَهِيَّة وَرَائِعَة


فَكُل الْشُّكْر لَكِ عَلَى إِنْتِقَاءِكِ الَرَاقِي
وَأَتَمَنَّى أَنْ لَاتَحْرِمِيْنَا جَدِيْدُك
تستاهلي أحلى [ تقييمـ ] لروعته
دمتِي بخير
غاليتى أفنان
جزاكِ الله كل خير لردك الجميل
سلمت يداكِ على جميل المرور
سلم ذوقك الطيب
دومتى بسعادة لا توصف
ودومتى بحفظ الله ورعايته

كتبت : وردة ورديه
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ~ عبير الزهور ~:
ماشاء الله اطباق بمنتهى الروعة
ريحة الأرز المعمر وصلت لحد عندى
يسلمو ايدينك الحلوة وردتى الجميلة
والف صحة وهنا عليكم
واحلى تقييم لاحلى شيف

حبيبتى زهورة انتى الأحلى
شكراً لردك الجميل مثلك
كل الشكر والامتنان على حضورك الطيب
نورتى الموضوع بمرورك
وازدادت صفحتى برقى اطلالتك

وهجبلك صينية الارز المعمر كلها وجاية ياقلبى
كل الود

الصفحات 1 2 

التالي

لحمة بصوص مبتكر مع ألذ ملوخية ومكرونة بشاميل شهية

السابق

كفتة بال باذنجان من مطبخي

كلمات ذات علاقة
محشية , أرز , مصرية , لعمر , المفرومة , باللحمة , بالفريك , سيمفونية , وبازلاء , وفراخ