الكشرى المصرى بطريقتى

مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت : زهرة الليمون
-
[frame="2 80"] بطريقتى 14062921721.gif



الكشرى المصرى بطريقتى

بطريقتى 14062932502.gif

بطريقتى 14062925871.jpg

بطريقتى 14062921723.gif
المقادير

ارز

شعرية

عدس اصفر

عدس بجبة

ثوم

بصل

طماطم

خل

مكرونة مسلوقة مشكلة

حمص شامى مسلوق

ملح - كمون - كزبرة جافة

زيت للطبخ

بطريقتى 14062925872.jpg

طريقة الطبخ

اول شئ يحمر البصل فى كمية زيت تكفى الطبخة كلها

عندما يحمر البصل وياخذ اللون البنى يصفى من الزيت ويترك

نستعمل الزيت اللى استخدمناه فى تحمير البصل

فى جميع الأشياء اللى هنسويها عشان ياخد طعم البصل

تسلق المكرونة وتصفى

يضاف العدس الأصفر للأرز ويقلب ويغسل

يسلق العدس ابو جبة ولا تتخلصى من مياه السلق لأننا نستعملها فى تسوية الأرز

عشان ياخد طعم العدس وهو دة السر

تحمر الشعرية ويضاف اليها الأرز والعدس الأصفرويقلب فى زيت تحمير البصل حتى

يفلفل

ونضيف عليه مياة سلق العدس ونظبط الملح ونتركه حتى يغلى ونهدئ النار ونتركه

حتى ينضج الأرز

نيجى بقى لتحضير الصلصة

يوضع شوية زيت من اللى حمرنا به البصل ونشوح فيه الثوم المفروم حتى يصفر

ونضيف شوية خل عليه ونسيبه يغلى شوية وبعدين لو بتحبى الشطة هتضيفى شوية

شطة حمرا او فلفل حار مقطع صغير على الثوم حتى يذبل ونضيف له عصير الطماطم

وشوية كزبرة جافة زنسيبه لحد ما تتسبك الطماطم شوية ونزود مياة ونضبط الملح

بطريقتى 14062925874.jpg

نغرف فى الطبق اولا وبالترتيب

الأرز بالعدس وعليه المكرونة وعليه الحمص المسلوق بتكونى نقعاه قبلها بيوم وبعدين

يتسلق

ونصفى الماء

بطريقتى 14062925873.jpg

وبعد الحمص نضيف الصلصة وبعدها وآخر شئ البصل المحمر ويقدم بالف هنا

طبق كشرى

مصرى ممتاز اتمنى تجربوه
بطريقتى 14062921722.gif
وبالف هنا لعيونكم

بطريقتى 14062925871.jpg

بطريقتى 14062925875.gif

بطريقتى 14062932501.gifمسابقة شهر الخيربطريقتى 14062932501.gif

بطريقتى 14062921725.gif



[/frame]
كتبت : ميورة
-
شكرا على الطريقة تسلم ايدك
كتبت : زهرة الليمون
-

تسلمى حبيبتى
كتبت : ~ عبير الزهور ~
-
تسلم ايدينك زهورة
كشرى شهى وكثير طيب دام من ايدينك الحلوة

التالي

المسفوف الجزائري من مطبخي

السابق

الأوزي الفلسطيني

كلمات ذات علاقة
المصري , الكشري , بطريقتي