تشيز كيك التمر والكريم كراميل والنسكافيه على طريقتى سهل وشهى ومميز
مجتمع رجيم / ركن الحلويات
كتبت :
وردة ورديه
-
[ALIGN=CENTER][TABLE1="width:95%;background-image:url('http://up.rjeem.com/uploads/14063284691.jpg');"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]
تشيز كيك التمر والنسكافيه من ابتكارى
أضفت الى مكوناته حتى حصلت على نكهة أغنى
نكهة مميزة جداً توازن بين نكهة التمر والنسكافيه مع الكريم كراميل والحليب المكثف المحلى
مزيج مميز للحصول على حلى شهى جداً
مع شكله المميز وسهل وسريع
كأنه قطعة فنية تزين السفرة
align="left">
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته تشيز كيك التمر والنسكافيه من ابتكارى
أضفت الى مكوناته حتى حصلت على نكهة أغنى
نكهة مميزة جداً توازن بين نكهة التمر والنسكافيه مع الكريم كراميل والحليب المكثف المحلى
مزيج مميز للحصول على حلى شهى جداً
مع شكله المميز وسهل وسريع
كأنه قطعة فنية تزين السفرة
align="left">
أهلاً وسهلاً بكم اخواتى الغاليات
طبعاً كلنا نعرف تشيز كيك التمر
ابتكرت له طريقة مميزة جداً جعلت طعمه اشهى والذ واغنى
مع شكل أنيق جداً يواجه بالعزومات
ويلفت الانظار
وسهل وسريع
نبدأ بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير
معجون تمر أو عجوة تمر
طبعاً ناس كتير جداً بيشتروه جاهز
طيب نفترض اننا اشتهينا تشيز كيك تمر ولا يوجد فى البيت عجوة تمر
نسكت ومنعملهوش
لا طبعاً مينفعش
بما ان بيتنا ريجيم متوفر فيه كل شئ بكل ابداع وتميز
اليوم عملت لكم تشيز كيك التمر بعجوة تمر معمولة بالبيت
ازاى ؟
نحضر كوب ونصف تمر أو بلح لين وطرى
وننقعه فى ماء ساخن لمدة ساعتين
نلاحظ ان التمر اصبح لين اكثر فأكثر
ثم سه بالخلاط أو بكوب مع 2ملعقة كبيرة زبدة سايحة
أو 3 ملاعق كبيرة زيت زيتون
طبعاً نستطيع ان نستخدمه فى حلويات اخرى وفى المعجنات
بوضع عليه ملعقتين سمسم وياسلام مع الكاجو والبندق بيكون
عندنا ألذ عجوة يمممممى
نصف كوب شوكولاته بيضاء سايحة
علبة حليب مكثف محلى
نصف كوب كريمة خفق
باكيت كريم كراميل
3ملاعق كبيرة نسكافيه
3ملاعق قشطة
15 حبة بسكوت مارى
علبة بسكوت دايجستف
طريقة التحضير
نطحن بسكوت دايجستف مع 3ملاعق زبدة
ونضعهم فى الفرن يتحمصوا قليلاً حتى يصبح لدينـا قاعدة ثابته لا تتفتت
أنا هنا عاملة قاعدة البسكوت سميكة مساوية لمقاس الطبقة العلوية
تعطى طعم شهى جداااااااااااااااا مع شكل جميل جداً
أفضل من ان طبقة البسكوت تكون رفيعة
الطعم يفرق فعلاً
ثم نضع معجون التمر اللى احنا عملناه وهنا يجب ان تكون الطبقة رفيعة
نضع بودرة الكريم كراميل مع كوب لبن وانا زودت اتنين ملعقة كريمة خفق
حتى تجعل الطعم أغنى والقوام مميز جداً
نخلط الكريم كراميل فى الخلاط مع القشطة والنسكافيه
ونصف علبة الحليب المكثف والبسكوت المارى
وكريمة الخفق
ونصب هذا الخليط على التمر
ثم نضع طبقة الشوكولاته البيضا
طبعاً لو عملتوه فى قالب التشيز كيك سيكون هذا ترتيب الطبقات الصحيح
أما لو عملتوه فى قالب وهتقلبوه زى مأنا عملت يبقى ترتيب الطبقات يكون العكس
وندخلها الفريزر لمدة 3 ساعات
وتزين حسب الرغبة
أنا زينتها بقطع من كراميل السكر ورشيت كاكاو بودر على الوجه
وزينت جوانب الطبق بالحليب المكثف المحلى مع رشة نسكافيه
الشكل النهائى
انتظرونى مع وصفة جديدة وفكرة جديدة
فى بيتنا بيت التميز ريجيم
مسابقة شهر الخير مع ريجيم غير
دمتم فى حفظ الله ورعايته