طريقة عمل الممبار المصرى بالتفصيل والصور

مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت : زهره الاسلام
-
فى العيد لازم كل المصريين ياكلوا ممبار وهو بيتعمل بجانب الاكل
هو لذيذ جدا وشهى بس متعب شويه بس يستاهل التعب بالتفصيل smile04.gifبالتفصيل smile04.gif
ودى اول مره اعمله قبل كده كنت باكله من ايد ماما بالتفصيل wub.gif
بالتفصيل 0037.gif

المكونات
نصف كيلوا ممبار منظف جيدا
(اما نشتريه نضعه فى ماء وخل ودقيق وملح وننقعه فتره وبعد كده نغسله جيدا بماء ويصفى)
3 كوب ارز مصرى
بصل مقطع صغير
طماطم مقطعه صغير
فلفل مقطع صغير
بقدونس-كسبره-شبت
2 معلقه كبيره صلصه
3 ملاعق زيت كبيره
ملح-فلفل اسمر-قرفه-جنزبيل-بهارات لحمه

الطريقه
نضع كل المكونات على بعضها البعض
بالتفصيل 14130701781.jpg

نقوم بحشى الممبار
وما نحشيه كتير علشان ما يفرقع اثناء السلق
بالتفصيل 14130701792.jpg

نحضر ماء مغلى ونضع فيه بصل وطماطم وجزر وكل البهارات
ونضع فيه الممبار والماء بيغلى لمدة نصف ساعه
ونخلى النار هاديه علشان مايفرقع
بالتفصيل 14130701794.jpg

بعد ذلك نقوم بتصفيته وتحميره
بالتفصيل 14130701795.jpg

بالتفصيل 14130719201.jpg

جربوه وان شاء الله هيعجبكم بالتفصيل wub.gif
بالتفصيل 0038.gif
كتبت : سارة هند
-
اممم شكله يشهي بس ماعرفت واش هو الممبار ممكن المعي الغليظ للخروف صح
والمرق واش نعمل بها
بارك الله فيك زهرة الفنانة اطباقك روعة وطريقة التصوير جميلة جدا
كتبت : اغاريد & رجيم
-
ييييييييم
تسلم ايدك زهورة شي لذذذذيذ فعلا
شكلها يشهي
وفعلا كل البلاد العربية بالعيد لازم يأكلون المبار و طبعا مع اختلاف الأسماء من بلد لبلد
وربي يخليلك الوالدة و تعيش و تآكلي من أيدها على طوووول
أحلى تقييم لأحلى زهورة شطورة
كتبت : Coeur de Rjeem
-
يا جمالو يا جمالووووو
طيب هي وين ايثووو هنا لا تكوني ربطتيها لاني عارفه انو صعب .
تسلم الايادي زهوووووره
للاسف ما راح اقولك راح اعمل مثلو لاني خايبه بامتياز في امووور الخرووووووووووف لا اعرف اعمل راس و را مصارين و لا اي شي فقط الكبد و اللحم الي المسهم
و على فكره ده كان من بين شرط جوازي ممكن اعمل اي شي الي الاعضاء الخروفيه و ممنوع اسمع كلمة اتعلمي كيف تغسليها او تطبخيها
كتبت : ميعاد
-
عاشت الايادي وبالعافية عليكم

والله انا الي الان اكلها من ايد امي فقط وشوي طريقتها تختلف عن طريقتك
كتبت : ورد الشام
-
صحة وهنا زهرة
بنعملا بس طريقتا غير واسمها سجقات
الصفحات 1 2 

التالي
السابق