ارز باللبن شهى ولذيذ جدا

مجتمع رجيم / ركن الحلويات
كتبت : زهره الاسلام
-

اكيد الكل بيحب الارز باللبن بس للاسف فيه ناس كتير بتعمل الارز باللبن بس طعمه بيكون مش حلو زى بتاع المحلات وانا عرفت من واحده قريبها عنده محل ارز باللبن
ازاى بيعملوه وجربته وفعلا طعمه كان جنان icon11.gif
0041.gif
المكونات
2 كيلوا لبن
كوب ارز
كوب سكر
قشطه

الطريقه
اهم شيىء ان الارز باللبن يتعمل على سخان كهربائى علشان يستوى براحته خالص
والارز يشرب كويس من اللبن

نقوم بنقع كوب الارز فى قليل من اللبن ولا نغسل الارز لاننا نحتاج النشا الموجوده فى الارز حتى يتماسك الارز باللبن
14154930431.jpg

نقوم بوضع اللبن ففى الحله وعندما يسخن نضع عليه الارز ونقلب
14154930432.jpg

نستمر فى التقليب حتى ينضج الارز وتظهر فقاعات عندها نضع السكر ونستمر فى التقليب ونضع القشطه فى الاخر
14154930433.jpg

بعد ذلك نقوم بوضعه فى كاسات ويزين حسب الرغبه
وانا ما بحب احط عليه شيىء فقدمته كده wink.gif
14154930434.jpg

14154930435.jpg

يارب تجربوه واكيييييد ان شاء الله هيعجبكم wub.gif
0042.gif




كتبت : سارة هند
-
يشهي زهووورة ياريت تعطيني ادوقه
بس عندي كم سؤال هو الارز لازم يكون الصغير او ممكن اعمل رز عادي واطحنه
وكمية القشطة كم بالتقريب
يسلمو ايديك على المجايب الله يديمها نعمة
كتبت : زهره الاسلام
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة سارة هند:
يشهي زهووورة ياريت تعطيني ادوقه
بس عندي كم سؤال هو الارز لازم يكون الصغير او ممكن اعمل رز عادي واطحنه
وكمية القشطة كم بالتقريب
يسلمو ايديك على المجايب الله يديمها نعمة
تسلمى حبيبتى ساره
من عنيا حبيبتى اتفضليه كله ما يغلى عليكِ
انا بعمل الارز المصرى الى هو الصغير بس متهيالى لو طحنتى الارز هيكون زى المهلبيه مش هتحسى بالارز وانتى بتاكليه
القشطه انا بحتفظ بيها من اللبن بعد ما بغليه واضعه فى الثلاجه بيعمل قشطه على الوجهه بحتفظ بيها فى الفريرز اما احتاجها بس الكميه الى انا استخدمتها كانت لـ 3 كيلوا لبن :)
كتبت : ام يانيس
-
يظهر حلو للصغار خاصة وانا داريس ابني الصغير يحب الروز كثير
يسلمو ايديك يا طيبة
كتبت : ♥♥..fafy..♥♥
-
شكرا حبيبتي أنا بعمله ع طول وبيطلع لذيذ
بس عجبتني فكرة القشطة
يعني ممكن من العلب الجاهزة بالسوق
تسلم اديكي يا احلى شيف

التالي

كروكي

السابق

كيك بصوص الشوكولاته سهل ولذيذ جدا بالصور

كلمات ذات علاقة
ارز , باللبن , جدا , شهي , ولذيذ