نبدأ باضافه ربع كوب الماء البارد بالتدريج ونعجن ونشوف لو العجينه احتاجت ماء نضيف بالملعقه بسيط جدا الى ان تصبح جاهزه سنجدها ناعمه ولكنها ليست طريه بل قاسيه قليلا الى حد ما
نلفها فى كيس وندخلها فى الثلاجه نصف ساعه قبل الاستخدام بعدها نشغل الفرن ونرش الرخام دقيق ونفرد العجينه بسمك 1 سم
نضع الصينيه فوق العجينه ونقطع بالسكين مقاس اكبر من الصينيه الى حد ما علشان الجوانب
نضع العجينه فوق الصينيه ونظبطها باليد ونمشى الشوبك على حواف الصينيه لتقطيع الزوائد
ثم نجهز الحشو طبعا اختيارى انا استخدمت سجق بلدى مصرى بفتحه وااخذ الحشو اللى بداخله وارمى الجدار الرقيق مقادير الحشو كوب سجق 2 صفار بيض فلفل اسمر رشه ملح بسيطه (لان السجق مملح وايضا سنستخدم جبن) نصف كوب جبن شيدر مبشوره كوب كريمه خفق او اللى بنسميها لبانى غير محلاه طبعا واذا لم تتوافر نستخدم نصف كوب لبن ونصف كوب قشطه طازجه نضع السجق فى الصينيه واضفت قطع زيتون
وفى طبق واسع نضع اللبن وصفار البيض والفلفل والملح
نضع الخليط فى الصينيه ونرش الجبن المبشور
ندخلها الفرن حوالى ساعه او ساعه وربع على درجه حراره 180 عالرف المتوسط
وده شكل الصينيه والقوالب بعد تمام النضج
وهنا فى طبق التقديم
شنو رأيكم
منقووووووول
كتبت :
بحر الجود
-
كتبت :
سالي بغداد
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة بحر الجود: