سمك البربونى المحمر
سمك بربونى – ثوم – ليمون – ذبدة – دقيق – بقدونس – فلفل حامى احمر مخلوط مع ثوم وخل
الطريقة
ناخد سنة من الفلفل الحامى ونضعه داخل السمكة . نضع على الدقيق ملح وفلفل ونخلطهم ثم نضع السمك فى الدقيق ثم نقلى السمك فى الزيت ونضعه فى طبق التقديم وعليه الصوص
الصوص
نضع قطعه ذبدة فى مقلاية ونضع شرائح الثوم لحد ماتدبل ثم نضع قطعتين ذبدة تانيين ونقلبهم ثم ننزل ب 2 م ك ليمون ونقلبهم ثم نضع الفلفل الحامى المخلوط ونقلب ثانية واحدة ثم نضغها على السمك
بسطيلة باللحم المفروم 1/4 ك لحمة مفرومة – 4 بيضات – 1 صفار بيضة – عجينة رقائق هشة – 1/2 م قرفة _ 1/2 م جنزبيل – 1/2 م زعفران الطريقة اضع البصلة الناعمه تتشوح فى الزيت ثم اضع اللحمة والجنزبيل والقرفة والزعفران ونقلب كله ثم نضع الملح والفلفل لحد ماتستوى اللحمة وفى الاخر نضع البيض ونقلب كويس قولى لحد ما البيض يستوى . نضرب صفار البيضة بالشوكة . نضع الحشو على كل شريحه من الرقائق ثم نقفل الشريحه على الحشو و ندهنها بالفرشاه بصفار البيض ونعمل بالسكينة على طرف المثلث علامة كروس * ثم نضعهم فى الصينية وندخلها الفرن لحد ماتنفش ويبقى لونها زهبى