اسباجتى يونانى بالبشاميل
1/2 ك مكرونة اسباجتى مسلوقة – لحمة معصجة بالصلصة ( 1/4 ك لحمة مفرومة – بصلة مفرومة – فص ثوم مهروس – 1/2 كوب صلصة طماطم – ملح وفلفل )- بشاميل ( 2 م سمنة – 2 م دقيق – 2 ونص كوب حليب)- جبنة مبشورة
الطريقة
ندهن صينية بالذيت ثم نضع طبقة مكرونة ثم نضع عليها شوية بشاميل ثم نضع طبقة اللحمة المعصجة ثم نضع طبقة مكرونة ثم نضع طبقة بشاميل تغطى وش الصينية ثم نضع طبقة من الجبنة المبشورة وندخلها الفرن لحد ماتسوى ووشها يحمر
صيادية سمك لبنانى 1/2 ك سمك فيلية هامور - ملح وفلفل – كمون - زيت زيتون – عصير ليمون – 2 فص ثوم مهروس **ارز السمك ..2 كوب ارز – 3 كوب ماء ساخن – 3 م زيت زرة - ملح وفلفل – كمون – 1/2 ك بصل محمر غامق – لوز محمر الطريقة نتبل السمك ملح وفلفل و كمون والثوم والليمون وبعدين نشوحه فى الذيت ثم نضعه فى صينية وندخله الفرن يستوى. فى حله نضع البصل المحمر و الارز والملح والفلفل والكمون ونقلبهم كويس ثم نضع الماء ونغطيه ونسوية عادى ثم نضع الارز فى طبق التقديم ونرصص السمك عليه ثم نضع اللوز المحمر ويقدم مع سلطة الطحينة