وصفات برنامج من كل بلد أكلة

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : Blue Rose
-


اسباجتى يونانى بالبشاميل
1/2 ك مكرونة اسباجتى مسلوقة – لحمة معصجة بالصلصة ( 1/4 ك لحمة مفرومة – بصلة مفرومة – فص ثوم مهروس – 1/2 كوب صلصة طماطم – ملح وفلفل )- بشاميل ( 2 م سمنة – 2 م دقيق – 2 ونص كوب حليب)- جبنة مبشورة
الطريقة
ندهن صينية بالذيت ثم نضع طبقة مكرونة ثم نضع عليها شوية بشاميل ثم نضع طبقة اللحمة المعصجة ثم نضع طبقة مكرونة ثم نضع طبقة بشاميل تغطى وش الصينية ثم نضع طبقة من الجبنة المبشورة وندخلها الفرن لحد ماتسوى ووشها يحمر

صيادية سمك لبنانى
1/2 ك سمك فيلية هامور - ملح وفلفل – كمون - زيت زيتون – عصير ليمون – 2 فص ثوم مهروس
**ارز السمك ..2 كوب ارز – 3 كوب ماء ساخن – 3 م زيت زرة - ملح وفلفل – كمون – 1/2 ك بصل محمر غامق – لوز محمر
الطريقة
نتبل السمك ملح وفلفل و كمون والثوم والليمون وبعدين نشوحه فى الذيت ثم نضعه فى صينية وندخله الفرن يستوى. فى حله نضع البصل المحمر و الارز والملح والفلفل والكمون ونقلبهم كويس ثم نضع الماء ونغطيه ونسوية عادى ثم نضع الارز فى طبق التقديم ونرصص السمك عليه ثم نضع اللوز المحمر ويقدم مع سلطة الطحينة

سلطة ريتا الهندية
3 كوب زبادى – خيارة مقطعه صغير – ثمرة فلفل رومى احمر مقطعه صغير فص ثوم – م ص بقدونس – ملح – شطة – كمون –
الطريقة
اضع الذبادى فى طبق وعلية الخيار والثوم والفلفل والبصل والبقدونس والملح والشطة ونخلطهم مع بعض ونضعهم فى طبق التقديم

صينية بطاطس
1/2 ك بطاطس – فلفل رومى احمر – 2 بصلة جوانح – 2 ثمرة طماطم – 2 فص ثوم مفروم – صلصة طماطم – ملح وفلفل – كركم – 2 م زيت
الطريقة
نقطع البطاطس والبصل والفلفل والطماطم كله اصابع تخينة بالطول اضع كل المكونات فى صينية وتوم وملح وكركم(مزاب فى معلقتين ماء ) والصلصة واضع ماء ثم اقلبهم كلهم على بعض ثم نضع الصينية فى الفرن
لحد ماتستوى

خبز التوست
كيلو دقيق - 80 جم سكر - 15 جم خميرة - 20 جم ملح -10 محسن خبز - 100 زبدة - 50 جم لبن بودرة - 550 ماء بارد حسب حاجه العجينه
الطريقة :-
نضع كيلو الدقيق فى الماكينه والسكر والخميرة والمحسن واللبن البودر والزبدة والماء ونعجن على سرعه اولى ولمده 3 دقائق وبعدين على سرعة ثانية لمدة 4 دقائق ونضع الملح ( عشان العجينة ما تعملشي عرق) ونعجن لغايه ما العجينة تصبح كتله واحدة وتنفصل عن وعاء الخلط ونتركها ترتاح لمدة 10 دقائق ونشكلها فى قالب التوست ونتركها تخمر 45 دقيقة ثم تخبز على درجه حرارة 190 ساعه ونصف .

خبز الكيزر
كيلو دقيق - 30 جم سكر - 20 ملح - 200 جم زبدة - 10 محسن خبز - 4 بيضات - 50 لبن بودرة - 250 ماء بارد - سمسم للتزين - بيض مضروب بشويه صغيره وسكر للوجه .
الطريقة
نضع الدقيق والسكر والملح والزبدة والخميرة والمحسن واللبن البودرة فى الماكينه ونخلط الخليط دقايق صغيرة ثم نضيف البيض والماء 3 دقائق على سرعه اولى ثم 4 دقائق على سرعه ثانيه لحد ما تلم العجينه وتنفصل عن وعاء الخلط ونتركها ترتاح 10 دقائق بعدها نشكلها برجر (حجم القطعه حوالى 100 )او بيتى بان (حجم القطعه 40 جرام) ونتركها تخمر ثم تخبز على حرارة 190 درجه حتى تنضج .
الفرينش باجيت
كيلو دقيق- 1- محسن خبز - 20 جم ملح - 10 جم خميرة - 550 ماء- 20 جم زيت
الطريقه :-
نضع كيلو الدقيق فى الماكينه ومعاه المحسن والخميرة والزيت ثم الماء 3 دقائق على سرعه 1 ثم 4 دقائق على سرعه 2 ثم نضيف الملح اثناء الخلط على سرعه 2 وتعجن لحد ما العجينه تنفصل عن جدار الوعاء ونتركها ترتاح 10 دقائق ثم نشكلها على هيئه رغيف طويل (وزن القطعه 35 جم) الرغيف الصغير (حجمه 25 جم) نتركها ترتاح لمدة 10 دقائق اخرى ثم نضغط عليها ونشكلها رغيف رغيف الباجيت الطويل ونتترك لتخمر لمدة ساعتين بعد التخمير نحضر سكين حاد ونعمل خطوط مائيله بسرعه جدا وبدون ضغط على العجين لكى لا يخرج منها هواء التخمير ويرش بالسمسم حسب الرغبه ثم تخبز على درجه حرارة 190 لمدة 20 دقيقة فيصبح مقرمش من برا وطرى وحلو من جوا .
خبز الفوكاشيا (خبز ايطالى)
كيلو دقيق - 15 جم سكر - 100 جم زيت زيتون - 20 جم ملح - 30 جم خميرة - 30 جم زعتر (اوريجانو) - طماطم مجففه - بصل - جبنه - زيتون اسود أو اخضر .
الطريقة :-
نضع الدقيق والسكر والزيت والخميرة والملح ونصف الزعتر والماء والبصل والجبنه والزيتون ان وجد على سرعه اولى ثم على سرعه ثانيه وتعجن لحد ما تنفصل عن جدار الوعاء ثم تترك لترتاح 10 دقائق ثم نشكلها اما شكل دائرة فى صينيه مدهونة زيت زيتون او مثلثات او مربعات ونرش على وجهها زيت زيتون ونضه قليل من الزعتر المتبقى ثم الطماطم المجففه وتترك لتخمر ثم تخبز على درجة حرارة 190 لمدة 25 دقيقة .
خبز الراى (لوف)
نصف كيلو دقيق ابيض - نصف كيلو دقيق بنى (راى) -0 1جم خميرة - 15 محسن خبز - 550 ماء بارد .
الطريقة
نضع الدقيق البنى والابيض والخميرة والمحسن ونخلطهم شويه ثم ننزل عليهم بالماء حسب حاجه العجينه وتترك لترتاح 10 دقائق ثم نشكلها على هيئة بيضاويه (حجم القطعة 750 جم) وونعمل خط بالسكين الحاد فى الوسط فى وسط الرغيف ووتترك لتخمر ثم تخبز على درجه حرارة 190 لمدة 45 دقيقة .


[bor=FF0000]
تم بحمد الله
[/bor]
كتبت : سمرا مصر
-
تسلمى وشكرا لكى على الوصفات
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .
كتبت : عين التسنيم
-
[frame="1 70"]
تسلمى حبيبتى موضوعك يستاهل التثبيت
[/frame]
كتبت : Blue Rose
-
[gdwl]بنت الإسكندرية - سمرا مصر - عين التسنيم[/gdwl]
تسلموا على مروركم العطر

و ألف شكر على تثبيت الموضوع
:4e5dd44a:
كتبت : نفسي اخس
-
ربنا يوفقك علي المجهود الرائع وربنا يحقق لك امانيك
كتبت : oollaa
-
الصفحات الأولى ... 2  3  4  5 6  7  8 

التالي

ألوان الطعام الصناعية خطر على صحة الأطفال

السابق

فطيرة بالجبنة على الطريقة اليونانية

كلمات ذات علاقة
أكلة , بلد , برنامج , وصفات , كل