عزومات رمضان فن وتكنيك

مجتمع رجيم / مطبخي
كتبت : dodobaby
-
بســم الله الـرحمــن الرحيــم





bsmlh_3acfdfb898.gif


السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،



طبعا رمضان شهر كله خير وبركة وكله عزومات وولائم في منتهى الجمال...


وطبعا كل يوم والتاني عندك عزومة شكل وأكيد قبل العزومة بتبقي محتارة مش عارفة تعملي إيه وتقدمي إيه ونفسك تقدمي أحلى حاجة عندك...


ونفسك كمان تخلصي الأكل بدري قبل أذان المغرب على الأقل بساعتين علشان تغيري هدومك وتستقبلي المعزومين.. ما هو مش معقول الضيوف ييجوا يلاقوكِ قاعدة لسه في المطبخ بتطلعي حاجات من الفرن وبتدخلي حاجات تانية....


مش كده ولا إيه؟؟؟؟


طبعا هتسألي نفسك دلوقتي وتقولي ازاي كل ده يحصل؟ ده أنا لما بيكون عندي عزومة باصحى من الفجر وبافضل طول النهار قاعدة في المطبخ ويادوب باخلص الأكل ساعة الأذان
(عذرا لى تعليق على هذا الكلام فهذا أمر مبالغ فيه ولو كان ده بيحصل فعلا من أحد الأخوات فنصيحتى لها ان تتدارك الأمر حتى وإن وصل الأمر لإلغاء العزائم إلى ما بعد الشهر فهذا الشهر للعبادة وليس للمطبخ!)

وعلشان تباني قدام ضيوفك ست بيت من الدرجة الأولى

هقولك دلوقتي على طريقة سهلة جدا للاستعداد لعزومات رمضان...
يلاّ نشوف مع بعض



11788795pv4.gifأولا:اقعدي مع نفسك11788795pv4.gif


شوفي يا ستي الاستعداد للعزومة بيكون قبلها بيومين بإنك بتقعدي مع نفسك كده وتشوفي عدد المعزومين قد إيه؟؟؟ وعلى الأساس ده بتحددي كمية الأكل اللي إنتِ هتعمليها وخدي بالك إن لو كان عدد المعزومين قليل يعني مثلا 3 أفراد هيبقى عدد الأصناف قليل ومحدود...
لكن لو عدد المعزومين كبير هيبقى فيه تنوع في الأصناف المقدمة وده علشان ترضي جميع الأذواق...





11788795pv4.gifثانياً:هاتي ورقة وقلم11788795pv4.gif


بعد ما حددتي عدد المدعوين للعزومة هاتي ورقة وقلم واكتبي قائمة بالأصناف اللي المفروض تكون موجودة على السفرة.. ودي نسخة من القائمة اللي ممكن إنك تعمليها في أي عزومة..

2131_1168498700.gif• أولا السلطات:2131_1168498700.gif



شوفي يا ستي المفروض يكون عندك على السفرة في أي عزومة نوعين من السلطات وليكن مثلا طبق سلطة طحينة وطبق سلطة خضراء.


2131_1168498700.gif• ثانيا الشوربة:2131_1168498700.gif



كفاية قوي في عزومة رمضان وجود نوع واحد من الشوربة خاصة كمان لو كان عدد المعزومين مش كبير.


2131_1168498700.gif• ثالثا اللحوم:2131_1168498700.gif



طبق اللحوم ده بيعتبر من الأطباق الرئيسية على السفرة علشان كده لازم يكون على السفرة في أي عزومة نوعين من اللحوم وليكن مثلا طبق بوفتيك لحمة وطبق فراخ مشوية.


2131_1168498700.gif رابعا النشويات:2131_1168498700.gif


النشويات زي الرز أو المكرونة أو الرقاق أو المحشي وخدي بالك إن المفروض يكون على السفرة نوع واحد من النشويات.. يعني إما مكرونة أو رز، مش معقول الاتنين.


2131_1168498700.gif• خامسا الخضار:2131_1168498700.gif



كفاية قوي صنف واحد من الخضار على السفرة خاصة إن الإقبال على الخضار بيكون مش كبير قوي في العزومات.


2131_1168498700.gif• سادسا الحلويات: 2131_1168498700.gif



أكيد لو عندك عزومة هتقضي وقت كبير جدا في عمل الأكل علشان كده اختاري الحلويات السهلة في التحضير أو اختاري الأصناف اللي ممكن إنك تعمليها قبلها بيوم... زي البسبوسة أو أي نوع من الحلويات اللي بتتقدم باردة زي الآيس كريم..




11788795pv4.gifثالثا :التحضير الفعلي للعزومة 11788795pv4.gif


بعد ما جهزت قائمة بالأصناف اللي إنتِ ناوية تعمليها في العزومة عليكِ ببدء التحضير الفعلي للعزومة وخدي بالك إنك تحضري ده قبلها بيوم.
طبعا هتسألي نفسك دلوقتي وتقولي ازاي أحضر الأكل قبلها بيوم، كده الأكل يبوظ خاصة إن الجو حر...
شوفي يا ستي.. دي الحاجات اللي ممكن إنك تعمليها قبل العزومة بيوم:


1- العصائر ممكن إنك تعمليها وتحطيها في كوباية العصير وتحطيها في التلاجة أو تحطيها في أكياس وتحطيها في الفريزر وتطلعيها قبل المغرب بخمس ساعات.


2- جهزي أدوات المطبخ بتاعتك زي "الصواني والأطباق والكوبايات والكاسات" واتأكدي من نظافتها بحيث إنها تكون جاهزة على الاستعمال.


3- لو هتعملي محشي ممكن إنك تجهزيه وتلفيه وتحطيه في التلاجة بحيث يكون جاهز على التسوية يوم العزومة.


4- لو هتقدمي في العزومة لحمة أو فراخ مشوية ممكن أنك تتبليهم ببصل قبل العزومة بيوم وتحطيهم في وعاء بلاستيك وتسيبيهم في التلاجة بحيث يكونوا جاهزين على الشواء يوم العزومة.


5- لو هتعملي مكرونة بالبشاميل أو جلاش باللحمة المفرومة يبقى ياريت إنك تعصجي اللحمة قبلها بيوم.


6- الحلويات ممكن إنك تعمليها قبل العزومة بيوم وتحطيها في التلاجة ومن الحلويات اللي ممكن إنك تعمليها الآيس كريم والبسبوسة والبقلاوة.. وخدي بالك إنك تغطي صينية البسبوسة أو البقلاوة كويس.




11788795pv4.gifرابعا: يوم العزومة نفسه 11788795pv4.gif



أكيد لو جهزتِ الحاجات دي زي ما قلنا ليكِ هتقومي يوم العزومة أعصابك مستريحة جدا وهتبدئي في إنك تخرجي الحاجات اللي إنتِ جهزتيها من التلاجة وتسويها وفي الوقت اللي الحاجة فيه بتستوي ممكن إنك تعملي السلطة وخدي بالك إنك تحطي الأكل اللي هيستوي بدري في أواني حرارية علشان يفضل محتفظ بسخونته...


وبكده فعلا هتخلصي كل حاجة قبل أذان المغرب بساعتين وهتقدري تستقبلي ضيوفك وإنتِ أعصابك مستريحة قوي
كتبت : بنتـ ابوها
-
ياسلام عليكِ يادودو بصراحه موضوع مهم ومفيد

تسلمين ياقمر
كتبت : دوللى
-
[align=center]
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

تسلمى دودو موضوعك مهم ومفيد

موفق بإذن الله ... لك مني أجمل تحية .
[/align]
كتبت : فوفو 2002
-
موفق بإذن الله ... لك مني أجمل تحية .
كتبت : ◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕
-
[align=center]
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .
[/align]
كتبت : مامت ناهد
-
تسلمى اختى على الموضوع المفيد و الجميل
موفق بإذن الله ... لك مني أجمل تحية .
الصفحات 1 2  3 

التالي

طريقة طي مناديل السفره

السابق

طريقة تجميد البازيلاء الخضراء

كلمات ذات علاقة
رمضان , عسولات , فن , وتكنيك