طابخة اية النهاردة

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : مروة ملك
-
النهاردة m5h8ohv6dyaed6bkrg.g



اية رايكم كل واحدة تدخل المنتدى تقولنا طابخة اية النهاردة .وتكتب طريقتها

وتفيدنا بيها..........انا حبتدى ...



لحم ضانى فى الفرن.........‏

اولا..تجيبى..
ـ كيلو لحم ضأن من الفخذ أو الكتف وتقطع مكعبات متوسطة الحجم‏.‏
‏3‏ بصلة متوسطة الحجم تقطع شرائح‏.‏

‏2 ‏ ثمرة فلفل أخضر تنظف وتقطع شرائح‏.‏

‏1‏ ثمرة طماطم متوسطة تقشر وتقطع مكعبات صغيرة‏-‏ ملح‏,‏ فلفل‏,‏ بهار‏,‏ جوزة الطيب‏,‏ ورق لورا‏.‏
........بس وبعدين نبتدى.......
1.. يشف اللحم من الجلد مع ترك طبقة خفيفة من الدهن‏,‏ ثم يقطع مكعبات‏.‏

*‏ يدعك البصل جيدا بالملح‏,.‏والتوابل‏,‏ ويخلط مع اللحم ويغطي المقدار ويترك داخل الثلاجة‏3‏ ـ‏4‏ ساعات‏.‏

*‏ يخلط اللحم مع شرائح الفلفل‏,‏ ومكعبات الطماطم‏,‏ وتقلب المقادير ثم توضع في فرخ ورق ألمونيوم‏.‏

ويلف اللحم جيدا بحيث لايسمح بخروج السوائل في أثناء النضج‏,‏ ويساعد البخار علي نضج اللحم جيدا‏.‏

*‏ توضع ورقة اللحم في صينية وتوضع داخل فرن حار حتي يتم النضج‏.‏
‏حوالى ساعة ونصف
*‏ تقدم ساخنة مع سلاطة بقدونس بالطماطم والجزر‏.‏
‏وبالهنا والشفاء
ارجوا تثبيت الموضوعالنهاردة smile06.gifالنهاردة smile21.gifالنهاردة smile21.gif
كتبت : مروة ملك
-
اين ردودكم يا حلوين
كتبت : نجمة المساء
-
يسلوا مروه
والموضوع رائع اتمنى يتثبت

كتبت : نجمة المساء
-
انا اليوم طابخه اكله صينيه
المقادير/
صدور دجاج
بصل كبيره
فلفل رومي ( اخضرواحمر واصفر )
ثوم ومكعب ماجي
ملعقه كبيره صويا معتدله
وشوية فلفل اسود وكمون
الطريقه/
يقطع البصل جوانح ويضاف الزيت وتقطع الصدور والفلفل ويترك البصل
يتحمرثم اضيفي الدجاج ويقلب حتى ينضج ثم الباقي
اذا حبيتي تعمليه سندويش اومع الخبز زي ماتحبي انا عملته سندويش
وبالعافييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييي ييييييييييه
كتبت : مروة ملك
-
[glint]
شكرا على مروركم....يا حلوين

اسعدتنى مشاركتكم
[/glint]
كتبت : مشموشة العراق
-
فكرة حلوة كثير

بس انا معرفش اطبخ كثير

الا اللهم البيض البطاطا اللوبيا
هههههههههههههه
الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي
السابق