اكلة غير تقليدية بالصور (قرنبيط مقلى بطاطس محمرة باذنجان مقلى واوووووووووووووووو
مجتمع رجيم / السلطات وَ المقبلات وَ الشوربات
كتبت :
سحر هنو
-
ونضعة فى الخلاط
ثم نضع البهارات عبارة عن
فلفل اسمر وكمون وكسبرة ناشفة
نجيب التوم ونقشرة
ونعرة بعصارة التوم على البيض فى الخلاط
ثم نجيب دقيق
ونضع 3 ملاعق
ثم فلفل اخضر حامى
ثم نقطعة ونضعة فى الخلاط
ثم ناتى بخضرة عبارة عن بقدونس وكسبرة وشبت
من كل حاجة كام عود
ونضعهم فى الخلاط
نضرب كل الخليط كويس فى الخلاط
ثم نضعة فى طبق عميق
نجيب قرنبيطة ونسلقها فى مية بها ملح وكمون
ونخرجة فى طبق ليبرد
ثم اقطعة ترنشات ثم اضعة فى الخليط
وينقع لمدة ساعتين قبل قلية حتى يتشرب الطعم
ثم اضعة فى مصفاة ليتصفى منة الخليط ولا يتحروق فى الزيت
ملحوظة فى آخر القطع يتبقى بعض القطع الرفيعة
بناخدها ونعملها فى الآخر قرص شبة قرص الطعمية
نضع الطاسة على النار بها الزيت وعندما يسخن ولكن ليس بشدة
نبدا نقلى القرنبيط لحد ما يبقى لونة ذهبى
نخرجة ونضعة فى طبق بة ورق مناديل حتى يشرب الزيت
نجيب البطاطس نغسلها ثم نقشرها ونغسلها مرة اخرى
ونقطعها صوابع
ونبدا نحمرها فى الزيت
وعندما تحمر نخرجها فى طبق بة ورق مناديل ليشرب الزيت
نجيب الباذنجان ونقشرة ونقطعة ترنشات
ونضعة فى مصفاة ونرش علية الملح لمدة ساعتين فى الشمس
ثن نشطفة ونضعة فى المصفاة حتى يتصفى الماء
ثم نبدا القلى
وعند خروجة نضعة فى طبق ونرش علية توم مدقوق بالملح
والخل ونرشة على الوجة
وياريت يكون معاة وحدتين فلفل ملون ونرصهم للتقديم
ونقدم معاة طبق من اصناف الجبن المحببة اليكم
وجنبهم طبق الطماطم المخللة والمحشية بالتوم والفلفل والليمون والبهارات
ودة الشكل الاخير
اتمنى يعجبكم ما قدمتة لكم
وان اعجبكم فقيموا موضوعى