فتة الفراخ بالزبادى

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : عين الحياة
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
نقلت لكم اكله جديده
ان شاء الله تعجبكم

بالزبادى smile06.gifاالمقادير
فرخة كاملة
3 أكواب أرز
5 خبز شامي
2 معلقة كبيرة ثوم مدقوق
1/3 كوب خل
زيت عباد الشمس للقلي
7 علب زبادي
2 معلقة كبيرة سمن بلدي
1/2 كوب لوز
1/2 كوب صنوبر
ملح وفلفل


الطريقة
1- هاتي الفرخة واغسليها كويس وبعد كده اسلقيها، بعد ما الفرخة تستوي أخليها من العظم والجلد وقطعيها شرائح.

2- هاتي الأرز واغسليه، وبعد كده هاتي حلة وحطي فيها معلقة سمنة ومعلقة زيت وضيفي إليهم الأرز وقلبيه معاهم لمدة خمس دقائق.. بعد كده ضيفي إليه شوربة الفرخة.

3- أثناء ما الأرز بيستوي هاتي الخبز وقطعيه قطع متوسطة الحجم وحمريه في الزيت لغاية ما لونه يبقى دهبي وبعد كده حمصيه في الفرن.

4- سخني معلقة سمن فوق نار خفيفة وضيفي إليها معلقة كبيرة ثوم وقلبيهم مع بعض لغاية ما لون الثوم يبقى دهبي، ضيفي إليه الخل وسيبيه لغاية ما يغلي وبعد كده ضيفي إليه كوب مرقة فراخ وسيبيهم لمدة خمس دقائق على النار.

5- اخلطي الزبادي في طبق مع معلقة خل و1/2 معلقة ثوم وملح وفلفل وقلبيهم مع بعض وبعد كده حطيه في التلاجة.

6- هاتي اللوز واغليه في المية لمدة 1/4 ساعة وبعد كده قشريه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحمري اللوز والصنوبر كل على حدة.

7- هاتي طبق زجاجي وحطي فيه الخبز المحمر ومن فوقه حوالي 1/2 كوب من صلصة الخل والثوم وبعد كده حطي الأرز.

8- ضيفي قطع الفراخ إلى المتبقي من صلصة الخل والثوم وسخنيهم مع بعض على نار متوسطة لمدة دقيقة علشان الفراخ تتشرب من الصلصة، بعد كده حطيها فوق الأرز وحطي الزبادي ومن فوقه معلقة سمن ساخنة، ورشي على الطبق من فوق اللوز والصنوبر.
وبالهنا والشفابالزبادى smile15.gif
كتبت : ◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕
-
كتبت : المبدعة22
-
كتبت : فرفوووشه
-

كتبت : بحر الحزين
-
كتبت : لجينة
-
تسلم ايديكى
الصفحات 1 2 

التالي

بسكويت الديك الرومى

السابق

محشى ورق العنب بزيت الزيتون من مطبخى

كلمات ذات علاقة
الفراخ , بالزبادى , فتة