محشى البادنجال من المطبخ الليبى

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : habibat zaujaha
-





محشى البادنجال من المطبخ الليبى
البادنجال hh7net_12799730912.j
البادنجال hh7net_12799733081.j
حبيباتى يعتبر المحشى من اروع الاطباق على السفرة الليبية وهنا عملت محموعة اشكال للبادنجان المحشى
المقادير***
لحم مفروم بشوية دهن *بصل مفروم ناعم *معنوس وقليل من الشبت مفروم ناعم *
بهارات الى بتحبيها وملح/تومة مفرومة ناعمة * بيضة*شوية خبز مفتت
البادنجال hh7net_12799721741.j
نحتاج قطع صغيرة طماطم اخضر وفلفل اخضر توضع على المحشى



لسطح****
جبنة مزاريلا



الطريقة ***
كما فى الصورة نقع البادنجال بعد التنضيف الى عرض 3 اصابع ونقشره واحدة بوحدة كما يضهر فى الصورة
يعنى مانشيل القشرة كلها ونتركه فى ماء مملح 10 دقايق بس


البادنجال hh7net_12799721752.j
الجزء الاخر من البادنجال نقطعه شرايح طويلة ونشويه على طاوة مع قليل من الزيت ونقلبه
مع ترك غطاء فوق الطاوة حتى يلين قليل وياخد لون احمر شوية


البادنجال hh7net_12799721753.j
نحشى قطع البادنجال ونضع فوق كل حبة قطعة طماطم اخضر وفلفل
بعدما يبردو شرايح البادنجال نعمل منهم شكل + ونضع كرات من الحشو فى الوسط ونلف الاطراف ونضع فوق كل حبة قطعة طماطام وقطعة فلفل اخضر
وهدا شكلها بعدما لفيتها
نضع القطع فى طاجين الفرن
ناخد كوب بنخلط فيه قليل من الملح وملعقة طماطم معجون وفلفل اسود وتموة مبشورة و2 ملعقة زيت ونصبها فى الطاجين وندخله الفرن بعدما نغطى الطاجين بورق السلفر
بعد 20 دقيقة ننزع السلفر من فوق الطاجين ونضع الجبنة فوق البادنجال ونتركها ربع ساعة ونخفظ حرارة الفرن شوية وحانجد ان مرق الطاجين جف شوية يعنى اكتمل النضج
نتركم مع الصور


البادنجال hh7net_12799724411.j
البادنجال hh7net_12799724412.j
وهدا الشكل التانى من الباندجان المحشى
البادنجال hh7net_12799726991.j
وهنا بعدما طلعتهم من الفرن
البادنجال hh7net_12799726992.j
البادنجال hh7net_12799726993.j


وهنا البادنجان عملت محشى بشكل طولى بعدما قليته فى الزيت اولا تما حشيته بالحشو
اتركم مع الصورتوضح اكتر
البادنجال hh7net_12799730911.j
البادنجال hh7net_12799735991.j
وهدا شكل اخر من المحشى عملته دوائر وحطيت فوقه كرات الكفتة تما عملته صوص طمام ةتضع المزاريلا فوقه
ودخلته الفرن الساخن تقريبا لمدة 25 دقيقة
اتركم مع الصور
البادنجال hh7net_12799740131.j
البادنجال hh7net_12799740142.j
البادنجال hh7net_12799740143.j
وهنا جاهز
البادنجال hh7net_12799740144.j
ملاحظة****
ممكن نعمل القرعة الخضراء الكوسة ايظا بنقشرها زى البادنجال وبنفس الطريقة بنكمل









كتبت : ام البنات المؤدبات
-
موسم الباذنجان والتنويع فيه راح يكون رائع .....شكرا على الفكرة
كتبت : Coeur de Rjeem
-

مشكوره على الوصفه
تسلمي
كتبت : habibat zaujaha
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ام البنات المؤدبات:
موسم الباذنجان والتنويع فيه راح يكون رائع .....شكرا على الفكرة
هلا غاليتى نورتى متصفحى بمرورك الحلو
معك حق اكيد موسم البادنجان حايكون رائع بكترة التنويع
تسلمى ياالغلاء
كتبت : habibat zaujaha
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة nehla:

مشكوره على الوصفه
تسلمي

الشكر لله اختى نهلة
الله ايسلمك
كتبت : || (أفنان) l|
-
يعطيك العافية ياأختي الحبيبة على المحشي شكلها شهية
مشكوره حبيبتي على الطريقة
إن شاء الله اجربها 00

الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي

وصفات لاستخدام الشوفان بالصور

السابق

حمااااام محشي منقووووووووول

كلمات ذات علاقة
محشى , الليبي , المطبخ , البادنجال