كل سنة وانتم طيبين باقتراب العيد السعيد ينعاد علينا وعليكم ةعلى كل المسلمين باليمن والخير والبركات
ااحنا بنسوى المعمول حتى فى عيد الاضحى
حبيت اعطيكم طريقتى المظمونة فى المعمول واحلاء شى فى المعمول انه ماياخد وقت زى المعمول التقليدى وهدا المعمول بطريقة امى الله يحفظها
معمول امى بيدوب فى الفم
المقادير 6اكواب سميد فرخة ناعم
2 كوب دقيق
1 ملعقة اكل خميرة بيكنج بودر
2 كوب زيت
نص كوب سمن او زبدة
1 كوب ماء دافى ممزوج بقليل من ماء الزهر (وممكن لو ماتحبى تستغنى عنه انا احب طعمته فى المعمول)
1كوب حليب
نص كوب سكر ناعم
الحشو
تمر عجوة منزوع النوى
انا سخنته على نار هااااادية مع سمسم وشوية زبدة وهيل وممكن تضيفى قرفة
اانا احب طعم الهيل اكتر
انا عملته كرات صغيرة وجهزتها للمعمول
والحشو ممكن تستعملى فستق مجروش مخلوط بسكر
لتغليف
سكر ناااعم
زوجى يحبه عليه شووووية قطر او شربات جزء من المعمول رشيته بالسكر والبعض الاخر صبيت عليه قليل من القطر
الطريقة
طبعا اغلب انواع المعمول لازم يبقى السميد فى السمن ليلة او ساعات طويلة
انا اتركه 4 ساعات المعمول فقط من 3 الى 4 ساعات مش اكتر
نخلط الدقيق والسميد والسكر والخميرة
ربنا يحفظها يا رب و يباركلك فيها و ابقى سلميلى عليها
كتبت :
*قمرهم كلهم*
-
معمول بيشهى وريحته وصلتنى ماشاء الله حبيبة تسلم يديك وكل سنة وانتى طيبة ربنا يحفظلك الوالدة يارب
كتبت :
ام البنات المؤدبات
-
ماشاء الله روعة انت مميزة فعلا
الله يحفظك ويحفظ الوالدة
كتبت :
مامت ناهد
-
كل عام و انتى بالف خير و ينعاد عليكى و على اهلك و امه محمد بخير و سلام ما شاء الله عليكى طريقه سهله كثير وحلوة ان شاء الله راح اجربها تسلم ايديكى و ادين ماما
كتبت :
أم عمر و توتة
-
رووووووووووووعة .... تسلم الايادى حبيبة..و ربنا يبارك فى والدتك و يحفظها..