طريقه تخليل اللفت والقرنبيط

مجتمع رجيم / السلطات وَ المقبلات وَ الشوربات
كتبت : زهره الاسلام
-

والقرنبيط shgfivqyh7yrrx9stsn.
منذ عده ايام قمت بتخليل لفت وقرنبيط
و انا بحب المخللات بكل انواعها :)

اولا المكونات
كيلوا لفت
قرنبيطه متوسطه الحجم
10 ملاعق ملح كبيره
2 ملعقه خل كبيره
2 بنجر
شطه


الطريقه
فى البدايه نقعت اللفت فى مياه لمده 5 او 6 ساعات لان بيكون عليه طين من اثر التربه فنقعته علشان يكون سهل ازاله الطين منه
بعد ذلك غسلته جيدا بفرشه الخضروات
والقرنبيط wkkmunfbmvw7mih9.jpg


بعد ذلك قمت بتنظيف اللفت واحده واحده وشلت منها الجزء العلوى منها وجذورها الصغيره
والقرنبيط 465v09togxx0v9ebmhj.


وبعد ذلك احضرت ثمره القرنبيط وقطعت رأسها وقطعتها لقطع متوسطه ونقعتها فى الماء
والقرنبيط lgwa97zyxqc9diiub4xn


قمت ايضا بتقطيع اللفت شرائع طوليه وقطعت معه جزر علشان تعطيه شكل حلو

بعد ذلك احضرت بطرمانان للتخليل وضعت في كل بطرمان ماء ( الماء المفروض يغطى اللفت والقرنبيط ما يكونش كثير او اقل) و5 ملاعق ملح ومعلقه خل وفلفل حار مجفف وقلبت لحد ما الملح ذاب فى الماء
والقرنبيط 9qrgop6no0sn4jt2e1ib


بعد ذلك وضعت اللفت فى بطرمان والقرنبيط فى بطرمان اخر ووضعت فى كل بطرمان ثمره بنجر مقطعه اربع اجزاء
والقرنبيط 0sv8t52uy9gsjs5jefc.

والقرنبيط t3yyu924haylcl9zd3.j


انا وضعته فى الماء لمده 8 ايام وخلال هذه الفتره قلبت كل بطرمان مره علشان لون البنجر الاحمر يغطى كل المخلل ولا يتركز فى جزء واحد
وهذا فى النهايه
والقرنبيط jebsz4to2r9g7uov18a.

والقرنبيط 9vyut48yl24xw7t8qh3g

يا رب يعجبكم :)

والقرنبيط db08c3oyklzts81tx9pj



كتبت : ولا احلى
-
انا كمان بحب المخللات جدا تسلم ايدك ياغالية

القسم منور بوجودك

تقبلى مرورى
كتبت : Coeur de Rjeem
-
نورتي القسم حبيبتي زهره

انا بمووووت في المخللات لانها بتفتح نفسي على الاكل
في انتظار الاطباق لانو نفسي اتفتحت
كتبت : romans
-
تسلم ايدك ان شاء الله بجربه


كتبت : ام احمد وامانى
-
تسلم ايدك
كتبت : ◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕
-
تسلم الايادى يازهوره

انا بحب اللفت اوووى

منوره القسم حبيبتى

:)
الصفحات 1 2  3 

التالي

مخلل مشكل بزيت الزيتون

السابق

المكدوس على طريقتي (من مطبخ منااياا)

كلمات ذات علاقة
اللفة , تحميل , والقرنبيط , طريقه