حواوشى أسكندرانى وفطيره السبانخ وبطاطس بالجبنة

مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت : زهره الاسلام
-
أسكندرانى السبانخ 364qam4bxjg2eokqlr.g

امس قمت بعمل حواوشى اسكندرانى وفطيره السبانج

أسكندرانى السبانخ 84udo3qe7gjvywbd89ek

اولا العجينة

المكونات
كيلوا دقيق
2 ملعقة خميره
1 ملعقة سكر
1 معلقه صغيره ملح
2 كوب لبن

الطريقه
فى البدايه نذيب الخميره فى ماء دافىء ومعلقه السكر
نضع الدقيق عليه معلقه الملح وبعد ذلك نضع الخميره ونعجن ونضيف اللبن


هنا العجينه بعد العجن
أسكندرانى السبانخ wx273uetfudqig3ybv2q

وتركته يتخمر لمده ساعه لحد ما العجينه تضاعفت
أسكندرانى السبانخ dy43j6yw5f22ij7ec2fa


نحضر تتبيله اللحم المفروم وهى عباره عن
كيلوا الا ربع لحم مفروم
2 بصل كبير مفروم
2 ثمره طماطم مقطعه
3 ثمرات فلفل رومى مبشور
فلفل حار حسب الرغبه
ملح , بهارات , فلفل اسمر , كمون , قرفه

أسكندرانى السبانخ xcyanfb2jqdiyboylb5k

أسكندرانى السبانخ 4e4iwh44ql06dcsbxkf4


أسكندرانى السبانخ 7ejzpdyly52hzcy84biq

نقسم العجينه لكور صغير متساويه
نفرد العجينه ونضع عليها اللحم ونترك الاطراف فارغه
أسكندرانى السبانخ sn1t5kc6qe04mezh2zig

نفرد عجينه اخرى ونضعها عليها ونغلق الاطراف ونضع عليها زيت
أسكندرانى السبانخ qzkl12pe27krpna86kx.


وانا وضعت على رغيفين صلصه طماطم مكونه من ثوم محمر عليه صلصه وزعتر ودهنت الخبر به علشان بحب طعم الثوم فى الاكل وتخلى لونها مختلف
أسكندرانى السبانخ t5ha2f3sq00dsvc40dfo


وبعد ذلك نخرم الخبز من الاعلى بشوكه حتى لا ينتفخ الجزء العلوى
ونضعه فى الفرن فى الرف المتوسط وعندما نخرجه نضعه فى كيس علشان ما ينشفش من الهواء

وهنا فى النهايه
أسكندرانى السبانخ htwzfej8fhx4963un98c

أسكندرانى السبانخ ktnww7czthb3capqb1f.

أسكندرانى السبانخ nx0cetpjp9qcqwn3psiv



ثانيا فطيره السبانخ

المكونات
لصينيه متوسطه
نصف كيلوا سبانخ مغسوله ومتقطعه
زبده
2 فص ثوم
كوب جبنه رومى مبشور
2 بيضه
نصف كوب كريمه ( لم تتوافر عندى فاستخدمت لبن )
ملح , فلفل اسمر , زعتر

الطريقه
بنفس العجينه نفردها ونضعها فى الصينيه ونرفع حوافها لاعلى لان السبانخ حيكون فيها سوائل فلا تخرج من اطراف العجينه
ونخرم العجينه بالشوكه حتى لا تنتفخ
أسكندرانى السبانخ 2fhutvcw3ho0vi0l54n.

بعد ذلك نحضر السبانخ
نحضر فصين ثوم مدقوقين ونحمرهم فى زبده كثيره لمده دقيقه
أسكندرانى السبانخ q0jh6xy797c8kbk16k1.


بعد ذلك نضع السبانخ ولا نتركها كثيرا والماء ان كان كثير فيها تخلصى من جزء منه ثم أطفىء النار
أسكندرانى السبانخ spu4yffofp9f2r6y775.


بعد ذلك نحضر البيضتين ونخفقهم جيدا
ثم نضع اللبن ثم كوب الجبن ونترك جزء من الجبن ونضيف الملح والفلفل والزعتر ونستمر بالخفق
أسكندرانى السبانخ tx1snilmux3r3q44zdy.

بعد ذلك نضع السبانخ عليهم
أسكندرانى السبانخ rdzgcykya6mj1kbr2luz


بعد ذلك نضع السبانخ على العجين ونضع باقى الجبن عليها
أسكندرانى السبانخ 545vxz6ncfvzh23nr33.


وهنا فى النهايه طعمها رائع بس طعمها وهى بارده افضل
أسكندرانى السبانخ qu0sstkqe2eqz0pdhe2u
أسكندرانى السبانخ z0l1xwpl4ulpcctaj6az



ثالثا البطاطس بالجبن
هى مقبلات طعمها راااائع ان شاء الله تعجبكم

المكونات
3 ثمرات بطاطس مقطعه شرائح سمكها متوسط مسلوقه
جبن رومى مبشور
ملح , فلفل اسمر , زعتر , كركم
شرائح لحم مدخن ( استبدلتها بالبسطرمه ويمكن استخدام اى لحوم مدخنه )
زيت وزبده للقلى

الطريقه
اولا نحضر البطاطس المسلوق
أسكندرانى السبانخ rd8cxtmrj9kbthpfxe.j

نضع عليه كل البهارات والملح
أسكندرانى السبانخ 6ydqnhv90a6sqbzotdg.


نقلب جيدا ثم نبدء بقليه فى الزيت ومعلقه زبده الى ان يصير لونه ذهبى
أسكندرانى السبانخ elyfhrr3hhocybeaqfj.

نرصه فى صينيه

أسكندرانى السبانخ hpmagzcb9dadskiyxwri


نضع الجبن المبشور وقطع من البسطرمه
أسكندرانى السبانخ jsnmh70o5q123yfzk49q


ثم نضع بطاطس وبسطرمه وجبن مره اخرى
أسكندرانى السبانخ vmr43yndzc6z44kdq.jp


ثم ندخل الصينيه الفرن من اسفل لمده دقائق معدوده الى ان يذوب الجبن وتخرج فورا

وهنا فى النهايه

أسكندرانى السبانخ rmi49xxdlb5gn4d7me4a

يا رب تكون الاكله عجبتكم :)

أسكندرانى السبانخ yoyperx7d52np8vwxdu.
كتبت : ❤ღ.. بريق أمل.. ღ❤
-
يسعدني اني اكون اول من يرد علي وصفتك
يسلموووووو اطباق روووووووعة
والله شكله شله يجنن

ميرسي زهورتي علي الطبق الحلو
بكفيني اخد هذا اصلي عاملة ريجيم



كتبت : um rawan
-



زهوره حبيبي انا ماطماعه
بس حا اخد دول
تسلم ايدك حبيبه
وطريقه البطاطس حلوه وعجبتني تغير من المعتاد
اما الحواشي حدث ولا حرج
بارك ربي فيك
كتبت : Coeur de Rjeem
-
وااااااااااااااااااااااااااااااااااء
زهره حبيبتي احنا اتفقنا انك تقولي انو طبق نهله محفووووووووووظ وهنا الفرجه فقط
يعني راح اضطر اعمل هجوم على ام المجد وام روان واسترجع حقوقي

تسلم الايادي حبيبتي و الله جوعتيني
ام المجد وام روان رجعو الاطباق احسنلكم
كتبت : فرفوووشه
-
عاشت الاياااااااااااادي أبدعتي
أطباق جدا رائعه
دآئما متميزه
كتبت : أم عمر و توتة
-
فعلا تسلم ايديكى زهرة...

اطباق كلها روووووعة...و طريقة الحواوشى جديدة على

انا باعملها فى العيش..لكن ان شاء الله اجرب طريقتك...
الصفحات 1 2 

التالي

تارت بالعصاج..

السابق

 احــــــــــــلــــــــى وأخــــــــــــــف وألـــــــــــــــــــذ لـــــقــــيـــمـــاات ..لــــــقـــــيــــمـــــااتــــي .. 

كلمات ذات علاقة
أسكندرانى , السبانخ , بالجبنة , حواوشي , وبطاطس , وفطيره