عرض مشاركة واحدة
كتبت : habibat zaujaha
-

السلام عليكم
صباح /مساء الورد والريحان
حاتعجبكم a1ef0eu4dksildrr8jj.
فطاير الجبنة بلفات حاتعجبكم
حاتعجبكم f53qjdrfv3y0l0g52s06


حاتعجبكم nrdpqpj6wwrrt9hz7d6z
المقادير
3كوب دقيق**3ملاعق زبدة *كوب حليب دافى *ملعقة ملح*بيضة للعجينة*وبيضة اخرى لدهن الفطاير
ملعقة ممسوحة خميرة فورية او خميرة بيرة عادية +ملعقة صغيرة سكر
الحشو
جبنة فيتا او اى نوع من الجبنة متوفر عندك *بقدونس ناعم
الطريقة
زى ماتعلمنا ان ندوب الخميرة وشوية سكر فى الماء او الحليب الدافى ونغطيهم 5 دقايق فىحفرة وسط الطحين
نضيف باقى المقادير والطحين ممكن نحتاج زيادة فوق 3 اكواب
نعجن مش اقل من 10 دقايق
نترك العجينة ساعة ترتاح
نقرصها كرات صغيرة ونرقها كما فى الصور الى بتوضح طريقة اللفة اكتر
نفتح بسكين حاد فتحات على جانب الدائرة
ونضع الجبنة فى الوسط
حاتعجبكم 0k1p47so90zlvuskljm.

حاتعجبكم 35qj7rp3un6r4rcnmxw.

حاتعجبكم yebfw6c0k599rtp4ojr.
نحط الفطاير على ورق زبدة ونتركها نص ساعة ترتاح اكترلتصبح قطنية وهشة
حاتعجبكم n00251u5zdols63l4oje
وبعد النص ساعة ندهنها بالبيضة وندخلها فرن ساخن نص ساعة حتى تحمر
حاتعجبكم zxvcp4dkiaq19lirx1.j
وهنا من نفس العجينة بس بحشو اخر
الحشو كان شوية بطاطا مكعبات قليتها وخلطها مع قليل من اللحم الفروم معصج عادة وكان باقى شوية جبنة فيتا خلطها معها
ورقيت العجينة بشكل بيضاوى ورشيت عليها الحشو
حاتعجبكم p7o6g8sways2ojbxxy4.
ولفيتها زى الاسطوانة تما زى الحلزون لفيتها حول نفسها وتركتها كدلك نص ساعة اواكتر شوية
وبعدين حطيتها فى فرن حار مسبقا وخبزتها حتى احمر لونها شوووية
حاتعجبكم 5tbbz2huv6lhk048csg.
هنا طلعتها من الفرن
حاتعجبكم fhemti2tn97h87e7noq.

حاتعجبكم nrdpqpj6wwrrt9hz7d6z
وطبعا قدمى معها الشاى او على الفطور او مع شاى العصارى يم يم