عرض مشاركة واحدة
كتبت : دينار
-
خلاص يابنات خلص العيد بالف خير واكلنا لحمة وشبعنا منهاههههههههههههههه وكلنا محتاجين تغير انا هكتب لكم وصفات جميلة للجمبري وعشان انا اسكندرانية الجمبري عندنا كتير اتمني ان انتوا كمان يبقي موجود عندكم:
[frame="15 70"]الجمبري المقلي[/frame]:
المقادير
نصف كيلو جمبري
6فص ثوم
كمون
2 ليمونة
ملح
دقيق
بقساط

زيت للقلي
الطريقة
يغسل الجمبري جيدا ويصفي من الماء ويتبل بملح والكمون والليمون ويدق الثوم ويوضع معهم
نتركهم قليلا في الثلاجة
نتبل بالدقيق والبقسماط ويقلي في زيت غزير ويوضع علي ورق نشاف ويقدم ساخن
[frame="15 70"]الجمبري المطهي علي البخار:[/frame]
نصف جمبري
2بصلة
كمون
شطة
3 ليمون
فص ثوم
قرن فلفل
ملح
فلفل اسود
الطريقة
يغسل الجمبري جيدا
يقطع البصل حلقات واليمون يعصر ونضع القشر معه
وفص الثوم يتبل
وتوضع كل المكونات معا علي الجمبري
ويرفع علي نار متوسطة
ويقلب عن طريق الامساك بيدي الاناء وتحريكهما لاعلي مثل طريقة الفشار
[frame="15 70"]الجمبري بالصلصه[/frame]
نصف جمبري يغسل ويقشر
طماطم مقطعة ومضروبة بالخلاط ومصفاة
2 بصلة مبشورة
معلقة كمون
بقدونس حوالي 3 ملاعق
كرفس 4ملاعق
ملح وفلفل اسود
ربع كوب زيت نباتي
الطريقة
يحمر البصل في الزيت المقدوح
تضاف الطماطم علي البصل وتترك حتي تتسبك
وتتبل بالفلفل والكمون
نضيف البقدونس والكرفس للصلصة وكدلك الجمبري ونزود كوب ماء ونغطي الاناء ويترك لينضج
ويقدم ساخن مع سلاطة الطحينة
[frame="1 70"]الجمبري المشوي [/frame]

:
كيلو جمبري
زيت
ليمونه
معلقة ملح
بصله وكرفس وبقدونس
الطريقة
يغسل الجمبري ويقشر
يوضع بالصنية ويضاف له ليمون وبصلة وبقدونسوالكرفس
يوضع الزيت علي الوجه
يدخل فرن حرارته هادئة ويترك حتي يصبح لونه دهبي ويقدم
يارب تعجبكم الوصفات الجمبري emlm0u0pw21x864chsp.
الطريقة