عرض مشاركة واحدة
كتبت : (رشيقه هانم)
-

عازماكو اليوم علي تارت التفاح بس هو فيه حاجه اسمها تارت خفيف؟؟ التارت كله زبده و من اتقل الحلويات بس بعد عده تجارب و تفحيص و تمحيص وصلت للنتيجه دي بالمقادير دي خفيف و لذيذ و كمان غني بالألياف و مقرمش
يلا بندأ بسم الله
المقادير:
التارت:
2 كوب طحين أسمر كامل
1\4 كوب سكر
1\4 كوب زيت 1 بيضه+ فانيلا
1 م ص بكينج باودر
ماء مثلج للعجن
الحشو:
تفاح مقطع + سكر رجيم + قرفه+ ملعقه كبيره نشا

الطريقه:
1. هنحضر الحشو عشان علي ما نخلص عجن يكون جاهز قطعي التفاح قطع صغيره(بالقشر عشان الألياف) يضاف له سكر الرجيم و القرفه و النشا و يرفع علي نار هاديه مع التقليب من وقت لاخر.
رشيقه(حمله 9pbtyqaaksvrehobzgiv
2. نيجي للعجينه تضرب البيضه و الفانيلا ثم يضاف السكر و الزيت و يضرب.
3. يوضع الدقيق و البكينج باودر و يصنع فيه حفره و تضاف السابق مع العجن باليد و يضاف ماء مثلج حسب الحاجه حتي تصبح العجينه متماسكه (نسيت اصورها كنت محتاسه في العجن)
4. تقسم العجينه ثلث و ثلثين.
5. يفرد الجزء الأكبر في الصينيه مع رفع الاطراف
رشيقه(حمله w8u0cya4wwi9z1mio.jp
6. تخرم العجينه بالشوكه و تترك جانبا
7. نرجع للحشو يعني التفاح نص سوى نضعه علي العجينه و نوزعه.
رشيقه(حمله 6wtsh64dgq5uar59mpls
8. تفرد بالنشابه الثلث الباقي من العجين و نقطعه شرايط
رشيقه(حمله npwbvmbwi0eb8wfg2poi
9. نغطي التارت بالشرايط زي الصوره
رشيقه(حمله 6o66v5fgxuccfyb4u.jp
10. يدهن الوجه بالحليب
11. دخلت الفرن علي الرف الاوسط لحد ما تحمر
رشيقه(حمله o9fm2t3vjqwxihutfy.j
12. خرجت و بردت
رشيقه(حمله fs2bj980f8yc3r243d.j
خلصنااااااااااا دلوقتي وقت الأكل
رشيقه(حمله w96t2g5372levy1jglop
من جوه ممممممممم
رشيقه(حمله 8h0j1xbcoxvi561f5.jp
اتفضلو ووو
رشيقه(حمله 1xdfw23vai3v5dkm81bi
رشيقه(حمله 6xjhnu2531d0qkn8695k