عرض مشاركة واحدة
كتبت : زهرة الليمون
-
مكرونة بشاميل بطريقتى ومن مطبخى

حبيباتى انا اليوم هعملكم مكرونة بشاميل بطريقتى ومن مطبخى بالصور


بطريقتى shgfivqyh7yrrx9stsn.


اولا المقادير
align="right">1 كيلو الاربع مكرونة ريشة او مقصوصة مسلوقة ومش متبردة بيضة بقسماط ناعم للوجه

بطريقتى 12952660502.jpg بطريقتى 12952689791.jpg
2 لبن حليب حسب الكمية اللى تحبيها وممكن تضيفى معاها شوية شوربة او مرقة دجاج البودرة تعصجى لحمة مفرومة مع بصلة وشوية ملح وفلفل اسود ولوعايزة تضيفى بهارات او شطة
3دقيق للبشاميل وسمن تحمرى الدقيق بالسمن بس تخلى السمن كتير بحيث يكون الدقيق دايب ولين علشان ميكلكعش منك
4 صينية مدهونة سمن وترشى قفي ارضية الصينية بقسماط ناعم علشان المكرونة تقرمش وماتلزقش
تحضير البشاميل
تجيبى السمن وتكونى عغالية اللبن ومتبرد وتسخنى السمن كويس وتضيفى الدقيق وتقلبيه شوية فى السمن حتى يمتزج كويس ويكون سميك القوام
تضيقفى للبن ملح وففل اسو دوالشوربة او المرقة وتضيفيه على الدقيق الل متحمر باليمن وهدى النار وقلبى بهدوء حتى يتجانس الخليط جيدا واستمرى فى التقليب حتى يصبح سميك القوام

تكونى مجهزة الصينية المدهونة بالسمن والبقسماط الناعم وحطي نصف المكرونة المسلوقة وتضيفى طبقة اللحمة المفرومة وبعد
align="right">كدة تضيفى باقى المكرونة ورشى شوية بقسماط ناعم على الوش
وتدهنيها بالبيض بالشكل دة بطريقتى 12952660504.jpg
بطريقتى 12952660515.jpg هتدخلى الصينية فى الفرن تحطيها على الشبكة اللى فوق علشان وشها يحمر بطريقتى 12952692091.gif بالشك بطريقتى 12952660516.jpg ل دة وبالهنا والشفا بطريقتى 12952660518.jpg بطريقتى 129526605110.gif بطريقتى 12952660517.jpg
اتفضلو كلوووو
بطريقتى 12952688941.gif
align="right">