عرض مشاركة واحدة
كتبت : am salm
-
المسقعه طعم جنن وصحيه كمان (حملة اكلاتنا صحية ومغذيه )

اليوم انا جايبه ليكم اكله شعبيه مصريه هي المسقعه
الاكله هاذي لذيذه بس غنيه بدهون والسبب هو القلي
انا عملت ليكم طريقه فيها الاكله تكون مفيدة ولذيذة




اولا المقادير تكفي لصينيه وسط
3 حبات طماطم
3 حبات بطاطس
3حبات باذنجان
مقادير الكشنه
علبه تونه
بصله
حبه طماطم
ثوم +فلفل حار وكزبرة خضراء الكل يفرم سواء
بهارات مشكله

af686167.jpgDSC04046.JPG

الطريقه
1- تقشر البطاطس وتقطع الى دوائر وتسلق
2-يقطع البذنجانالى دوائر ويقلى بزيت فيه ملعقة خل dsc00254600x500.jpg
3-تقطع الطماطم والفلفل الرومي الى دوائر34849_1210564053.jpg



طريقة الكشنه
نضع الماء والزيت المجود في التونه في قدر صغير نضع عليه البصل المقطع الى شراح او قطع صغيرة ونضعه على نار هاديه جداًونغطي القدرalzya3.com-e88468565
بعد ان يستوي البصل نضع عليه الثوم مع الكزبرة والفلفل الحار
نضع عليه الطماطم مع ملعقه طعام صلصة طماطم والبهارات ونحركه بشكل جيد 10061111254759.jpg
نغطي القدر لمدة 10 ثواني ثم نظيف التونه ونحركه ونضع عليه فنجان ماء دافي نغطي القدر لمدة 10 ثواني اخراى ونطفي عليها




طريقة عمل المسقعه
ناخذ الصينيه الي حنرص فيها الخضار
ونضع فوقها مصفى صغير
نضع الكشنه في المصفى لكي ينزل الزيت الموجود في الكشنه على الصينيه وكذا ما راح نحتاج زيت اضافي
نرفع المصفى على جنب ونرص الطماطم في الصينيه ونرص قوقها لفلفل الرومي ونضع فوقه البطاطس ونضع عليها طبقه خفيفه من الكشنه
نضع طبقه ثانيه من البطاطس وطبقه من الباذنجان ونضع الكشنه ونرص الطماطم 3179.imgcache3180.imgcache
نضع الصينيه في الفرم لمدة نص ساعه تقريبا الفرن متوسط الحرارة ونولع النار من تحت بعد كذا نولع عليها من فوق
تقطع وتقدم
وبصحة والعافيه Best-way-to-do-Almsa