الموضوع
:
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over)
عرض مشاركة واحدة
كتبت : (رشيقه هانم)
-
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over)
السلام عليكم يا بنات
اليوم عامله الكشري المصري و بالورد لعيون احلي
شايموستا
مع حسابه بالنقاط كمان
طبعا بتقولو دي اكيد مجنونه ورد ايه بقسم اكلات الرجيم بس اصبرو و هتشوفو
بجد الكشري اكله صحيه لو اتعملت صح لان فيها عدس و ارز و حمص يعني عناصر كتير
يلا نبدأ بسم الله
هنقسم الكشري قسمين
أولا:الأرز و العدس و المكرونه و الحمص
و ده الجزء السهل
align="right">
1.
الأرز بالشعريه: يطبخ بالطريقه العاديه بدون دهون بالشكل ده
align="right">
2.
العدس: يغسل و يطبخ بالطريقه المعتاده بدون دهون لانها اشبه بتدميس الفول(علي النار مع حبه طماطم و بصله سليمه و لما يغلي نقلل الحراره و نغطي لحد ما يستوي و بتيل بعد السوا بالملح و الشطه و الكمون) ده شكله
align="right">
3.
المكرونه: مسلوقه بماء فقط كده
align="right">
4.
الحمص:منقوع و مسلوق
ثانيا: الصلصه و الصلصه الحاره و الدقه و الورد
align="right">
1.
الصلصه:الخطوات مصوره
طماطم و بصل و توم و بهارات و ملح تضرب معا و يضاف قليل من الصلصه و ترفع علي النار تغلي ( تتسبك يعني) بس مش مده طويله بعد كده ضيفي الخل و تغلي دقيقه و ارفعيها
ده شكلها النهائي
align="right">
2.
الصلصه الحاره: ناخد قليل من الصلصه و نخلطها مع شطه حمرا جيدا و تغلي دقيقه و ترفع بصراحه انا بعمل الخطوه دي بالميكرويف
align="right">
align="right">
3.
الدقه:شطه و توم يفرم ناعم و كمون و خل تفاح و ليمون
align="right">
4.
الورد(البصل المحمر): طبعا الكل هيقول دي مجنونه ورد ايه اللي بقسم اكلات الرجيم بس خليكو معايا
align="right">
·
يقطع البصل شرايح رفيعه متساويه الحجم (يعني قطعي البصله شرائح خدي منها المناسب للورد و الباقي خليه
للصلصه عشان يطلع الورد مقرمش و بدون زيت)
align="right">
·
حطي عليه الملح كده و اتركيه ينزل ميته
align="right">
·
اشطفي البصل من الملح و افرديه علي منديل مطبخ
align="right">
·
نيجي للتحمير طبعا الورد عاوز زيت كتير يعني مش ملعقه و الكلام ده انا عملت خطه
عايرت الزيت قبل و بعد التحمير بمعني اني حطيت 8 ملاعق كبيره زيت و حمرت البصل و عايرته كل اللي نقص اقل من ملعقه زيت واحده لان الطريقه دي بتخلي البصل ما يشرب زيت ابدا و مقرمش و ده معناه اني استعملت ملعقه زيت واحده للورد(طولت في الشرح بس حبيت اوضح)
align="right">
·
ده شكله بعد التحمير حتي المنديل ما عليه الا قطرتين زيت
الحمد لله خلصت
اتفضلوووووووووووووووووو
ده طبق
سوبر
مكوناته:6 ملاعق كبيره أرز+ 6 مكرونه+4 عدس+2 حمص و حطي صلصه و شطه و دقه زي ما تحبي ما فيها نقااااااط
النقاط للطبق:7 نقاط
(يضاف نقطه للورد)
اما ده طبق
وسط
مكوناته: 3 ملاعق كبيره أرز+3 مكرونه+2 عدس+1 حمص
النقاط للطبق:3,5 نقاط
الورد: 1 نقطه
الصلصه:0 نقطه
الصلصه الحاره: 0 نقطه
الدقه:0 نقطه
بمليوووووووووووووون هنا يا رب