عرض مشاركة واحدة
كتبت : (رشيقه هانم)
-
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over)

السلام عليكم يا بنات
بالنقاط(مسابقه starting over) g6e4m8ifrof1xmlbs25.
اليوم عامله الكشري المصري و بالورد لعيون احلي شايموستابالنقاط(مسابقه starting over) smile03.gif مع حسابه بالنقاط كمان
طبعا بتقولو دي اكيد مجنونه ورد ايه بقسم اكلات الرجيم بس اصبرو و هتشوفو
بجد الكشري اكله صحيه لو اتعملت صح لان فيها عدس و ارز و حمص يعني عناصر كتير


يلا نبدأ بسم الله

هنقسم الكشري قسمين

أولا:الأرز و العدس و المكرونه و الحمص

و ده الجزء السهل
align="right">1. الأرز بالشعريه: يطبخ بالطريقه العاديه بدون دهون بالشكل ده
بالنقاط(مسابقه starting over) o1608gcqp4t63jq58fbr
align="right">2. العدس: يغسل و يطبخ بالطريقه المعتاده بدون دهون لانها اشبه بتدميس الفول(علي النار مع حبه طماطم و بصله سليمه و لما يغلي نقلل الحراره و نغطي لحد ما يستوي و بتيل بعد السوا بالملح و الشطه و الكمون) ده شكله
بالنقاط(مسابقه starting over) w6lk8eniv9wyhu7ohjlj
align="right">3. المكرونه: مسلوقه بماء فقط كده
بالنقاط(مسابقه starting over) sgm5ztm9r0snepxvmzzg
align="right">4. الحمص:منقوع و مسلوق


ثانيا: الصلصه و الصلصه الحاره و الدقه و الورد
align="right">1. الصلصه:الخطوات مصوره
بالنقاط(مسابقه starting over) l5ea0dm601eetzcripk_بالنقاط(مسابقه starting over) vkcdr5ltked7vm5f4s2g
بالنقاط(مسابقه starting over) ndrna61pcy9p1rc2w8z5بالنقاط(مسابقه starting over) pu0gjb0zgn2sd8mcegq7
طماطم و بصل و توم و بهارات و ملح تضرب معا و يضاف قليل من الصلصه و ترفع علي النار تغلي ( تتسبك يعني) بس مش مده طويله بعد كده ضيفي الخل و تغلي دقيقه و ارفعيها
ده شكلها النهائي
بالنقاط(مسابقه starting over) l7o23y60uhpxzupb6ao.

align="right">2. الصلصه الحاره: ناخد قليل من الصلصه و نخلطها مع شطه حمرا جيدا و تغلي دقيقه و ترفع بصراحه انا بعمل الخطوه دي بالميكرويف
بالنقاط(مسابقه starting over) k782t9l5t315f4vff0y8

align="right">بالنقاط(مسابقه starting over) 7n3dkjevrj9qefhqpfb.

align="right">3. الدقه:شطه و توم يفرم ناعم و كمون و خل تفاح و ليمون
بالنقاط(مسابقه starting over) pdw6bsx2en5x39k6syj_بالنقاط(مسابقه starting over) z5205y5nt25zbhcxj_th

align="right">4. الورد(البصل المحمر): طبعا الكل هيقول دي مجنونه ورد ايه اللي بقسم اكلات الرجيم بس خليكو معايا
align="right">· يقطع البصل شرايح رفيعه متساويه الحجم (يعني قطعي البصله شرائح خدي منها المناسب للورد و الباقي خليه
للصلصه عشان يطلع الورد مقرمش و بدون زيت)
align="right">· حطي عليه الملح كده و اتركيه ينزل ميته
بالنقاط(مسابقه starting over) tjxrwjhyai72m2fwfckg

align="right">· اشطفي البصل من الملح و افرديه علي منديل مطبخ
بالنقاط(مسابقه starting over) mxerrclvi9wermk3wx.j

align="right">· نيجي للتحمير طبعا الورد عاوز زيت كتير يعني مش ملعقه و الكلام ده انا عملت خطهبالنقاط(مسابقه starting over) smile23.gif عايرت الزيت قبل و بعد التحمير بمعني اني حطيت 8 ملاعق كبيره زيت و حمرت البصل و عايرته كل اللي نقص اقل من ملعقه زيت واحده لان الطريقه دي بتخلي البصل ما يشرب زيت ابدا و مقرمش و ده معناه اني استعملت ملعقه زيت واحده للورد(طولت في الشرح بس حبيت اوضح)
بالنقاط(مسابقه starting over) indtcyigo7vwsi7uq6b.

align="right">· ده شكله بعد التحمير حتي المنديل ما عليه الا قطرتين زيت
بالنقاط(مسابقه starting over) 79q4wypy51nsopw0s0y.


الحمد لله خلصتبالنقاط(مسابقه starting over) smile19.gif
اتفضلوووووووووووووووووو
ده طبق سوبر مكوناته:6 ملاعق كبيره أرز+ 6 مكرونه+4 عدس+2 حمص و حطي صلصه و شطه و دقه زي ما تحبي ما فيها نقااااااط
بالنقاط(مسابقه starting over) kx1tsbleahigawicxqg.
النقاط للطبق:7 نقاط
(يضاف نقطه للورد)


اما ده طبق وسط مكوناته: 3 ملاعق كبيره أرز+3 مكرونه+2 عدس+1 حمص
بالنقاط(مسابقه starting over) oyo3psb86k7o2j9rxwf8
النقاط للطبق:3,5 نقاط
الورد: 1 نقطه
الصلصه:0 نقطه
الصلصه الحاره: 0 نقطه
الدقه:0 نقطه
بمليوووووووووووووون هنا يا رب