عرض مشاركة واحدة
كتبت : بنت الاردن
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة أم عمر و توتة:
حبيبتى بنت الاردن..
اعتذر بشدة عن التأخير..

المطلوب..
كيلو جمبرى مقشر يفضل صغير الحجم..
شبت+بقدونس+كسبرة خضراو تقطع صغير
او تفرم خشن نوعا..
بصلة كبيرة+ثوم و يفرى...
ملح+فلفل اسود+بهار+كمون بسيط+عصير
نصف ليمونة..
2 ملعقة كبيرة دقيق+2 ملعقة بقسماط..

يغسل الجمبرى و يترك ليصفى مائه تماما..
بالشوكة نقطعه او سه ليكون قطع و ليس مفرى
(حتى نحس بطعمه افضل و الذ..)
الخضرة المغسولة + البصل و الثوم المفرى+التوابل
و الليمون+ الدقيق و البقسماط و يقلب..
يضاف الجمبرى و يقلب..
ندهن اليد بالزيت و نشكل حسب الرغبة..
نضعه فى الدقيق و يقلى فى الزيت..
ممكن عمل تخديعه بالصلصة..(ملعقتين زيت+فص
ثوم و يصفر على النار ثم نضع الطماطم المعصورة
و نتركها حتى تتسبك و نضبط الطعم بالملح+الفلفل
الاسود+الكمون) ثم نضع فيه الجمبرى بعد تحميره
ووضعه على ورق نشاف لامتصاص المادة الدهنية..

البعض يضيف بطاطس مسلوقة لاضفاء
نكهة و ثخانه و البعض يضيف قليل من الارز المغسول
المطحون ناعم بدلا من الدقيق لكن الدقيق يجعله
ينفش عند قليه..

اى سؤال حبيبتى تحت امرك..
و اعتذر مرة اخرى عن التأخير..
تسلم ايديك حبيبتي ام عمر
وانا الي بعتذر على الغلبة بعرف اني جننتك
بس والله ما معي وقت لاني مسافرة
تسلم ايديك حبيبتي مرة تانية وسامحيني على الغلبه