عرض مشاركة واحدة
كتبت : كلمة صدق
-
رااائع رااااائع رااااائع
تسلم ايدك يا نهول ..
انا عجبني البطبوط ....
بس عندي سؤال يعني انت لما تعملي الدجاج والضاني مع بعض .. ايه هيكون الطعم بالضبط لان اللحم الضاني له نكهة مش الكل بيحبها

بالنسبة للحلويات انا امس عملت بلح الشام وطلع رووعة بس للاسف خلص عن بكرة ابيه

2 كوب طحين
2 كوب ماء
2 ملعقة زبدة
4 بيضات
ذرة ملح - فانيليا

الماء والزبدة والملح في قدر على النار حتى الغليان
اضافة الدقيق مباشرة ونطفي النار ونقلب سريعا حتى تتكون عجينة متماسكة
نضيف البيض واحدة ونقلب حتى تختفي ثم نضيف التالية وهكذا مع اضافة الفانيليا

نسخن الزيت وعندما يصل للغليان نبدأ في تشكيل البلح الشام بكيس الحلواني ونهدي النار ونقلي العجين
يخرج بلح الشام من الزيت ويوضع في الشيرة

وبالهنا والشفا ..
الصورة دي من النت