عرض مشاركة واحدة
كتبت : KEERA
-
كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
..اول yv4ympds1w3jdjnpi7g.

كيفكم يا احلى بنات؟
ان شاء الله تكونوا بخير
عملت كفتة الارز فى البيت
وطلعت حلوة ان شاء الله تعجبكم
وهذه اول مشاركة لى فى القسم
ملحوظة : انا لسة بتعلم الطبخ

ربنا يستر

واليكم الخطوات:

1-تحضرى كوب ارز
..اول 9kavkuanohcn6jiybau.
2-تغسليه وتفرديه بصنية لحد ما ينشف ويجف
..اول se6z3kmy5f5chijybiz.
3-تطحنى ارز بالمطحنة او الكبة (بس لازم تكون كبة قوية)الى ان يصير مثل البودرة
..اول y9iqtdhqxji7i41nvww.
4-تحضرى بصلتين كبار وتفرميهم
..اول brt1hj3n10kzxy3blxm.
..اول dj5bn5tz6zp5qwjm3yp8
..اول uoh68clew5cavfv31qe2
5- تحضرى كمية مناسبة من الخضرة وهى(شبت وبقدونس وكسبرة)وتفرميهم فى الكبة
..اول xa861s5sicrmfap8faba
6-وتضعى اللحم فى الطبق
..اول 4oeqpm3rpc7cbkdictyi
7-تضعى مع اللحم الخضرة والبصل ولا تنسى الملح والفلفل والبهارات اما التوابل حسب الرغبة
..اول cfy3d576puskmbl3dpf.
8-اخليهم جيدا مع بعض وسيصبح الخليط غليظ بهذا الشكل
..اول qdcie1ast2k7bdt816it

9-ضعى الخليط مع بعضه مرة اخرى فى الكبة حتى ينعم ويصبح جهاز بهذا الشكل
..اول 6z22khotk1hgfvd0vzq.
10- قومى بتصبيعه على شكل اصابع الكفتة او كرات
..اول g5u2wgv67gn2np9mnxo.
ولا تنسى عند التصبيع تضعى فى يدك القليل من الزيت حتى لا تلصق العجينة بيدك
ثم قومى بعد ذلك بعمل الصلصة
..اول uck8wtkoxlfi2j4848a9
وانا احب اقطع فيه بطاطس مكعبات وهذه حسب الرغبة
..اول 12k5qpoehvig5ejmlnne

من الممكن تحمير الكفتة ثم وضعها فى الصلصة ولكن انا وضعتها فى الصلصة من غير ما احمرها حتى تكون اطرى واخف
وتتركيها فى الصلصة لحد ما تستوى مع البطاطس
وهذا الطبق اخذته بالعافية بعد الهجوم على الاكل عشان اصوره وطبعا كان الهجوم غير شكله
..اول yfoxzcg4e34tqi3glv2.

يلا قولوا رأيكم
انفع ولا لأ؟