الموضوع
:
كفتة البرغل دايت من مطبخي لعيونكم
عرض مشاركة واحدة
كتبت : دينار
-
كفتة البرغل دايت من مطبخي لعيونكم
كفتة البرغل او الكبيبة من احدي اكلاتي المفضلة
بس القلي بيجعلها غير صحية
فكرت اني اكل كفتة برغل ولااحرم نفسي منها وتكون صحية
تفضلوا
البرغل يغسل جيدا وينقع من الليل حتي تاني يوم
لحمة مفرومة
لحمة مفرومة معصجة بدون زيت ولاسمن
بقدونس
بصلة
ملح خفيف
فلفل اسمر
نقطع البصل مع البقدونس ويتبل ويضرب في الكبة
يضاف اللحم النيء مع البرغل ونضرب الجميع
انا مقاديري
3 مقدار برغل الي مقدار لحم نيء
بعد كده بيكون شكلها
ونبدا نشكلها ونضع القليل من اللحم المعصج معها
نقفلها جيدا
ونتركها ربع ساعة بالتلاجة لتتماسك
ثم
نحضر اناء به ماء مغلي ونضع مصفاه ونرص الكفتة ونغطيها
لكي يسويها البخار
ونرصها في صينية علي ورق مثل الكاب كيك وندهن الوجه لبن دايت
مع ربع معلقة صلصة ونضع جبنة قليلة الدسم شيدر او بارميزان او اي نوع مفضل
توضع في فرن من الاسفل
وبعد حوالي 10ق نفتح الشواية عليها
ده الشكل النهائي تقدم مع القليل من المايزنيز اللايت
وبجد جربوها سوف تنال اعجابكم