عرض مشاركة واحدة
كتبت : ~ عبير الزهور ~
-
[frame="1 70"] الكشرى المصرى من ايديا وعلى طريقتى



928874944.gif

الكشرى المصرى من ايديا وعلى طريقتى

الكشرى المصرى من ايديا وعلى طريقتى


t054mo9ixzatt7xtheql


ياهلا ومليون غلا بكل من شرفنى بمروره الغالى


هذى طريقتى بعمل الكشرى وان شاء الله تنال اعجابكم

طبعاً الكشرى وصفة لها شعبية كبيرررررة

اول شئ بجهز
عدس اخضر
بصل معكرونة
صلصة وثوم مطحون

7veg7vcob4wc59uvwgyp
والطريقة بسيطة وسهلة
بحب اسوى نوعين من المعكرونة
وبدأنا بسلق المعكرونة
ثم تصفيها والاحتفاظ بها بقدر على كنب

di1ugjljgr5d9bzuozjv


تجهيز البصل بتحميره

وبعدين اصفى منه كمية للتزيين

wlfkicxf1bxauryi9m9.


وهذا اللى صفيته على ورق نشاف


zbhjgmedl2iu1ediyxpn


اما باقى البصل اضفت له كاستين ماء وثم نزلت العدس الاخضر

لين يطرى لاننا نحب العدس ناضج جداااا

y4pzz417e8jgvuoy6tv2


ثم اضيف الارز المصرى

بحب العدس يكون اكثر من الارز

tqgw2u76fbbatblvl1mp


تجهيز الصلصات

اول شئ تحمير الثوم واضافة الخل

z0qlevdgr212a6xa4lw.





y0jcfm773wjpa2dhli.p


وبعدين اضافة الصلصة

هنا الارز والعدس بزيدهم ماء كافى لنضج الارز واظبط الملح
nblg7ehmhikqyv1cbpc.


بسوى نوعين بنفس الطريقة

النوع الاول هذا من دون شطة

b4zpneir93kcqfiryqiu


والنوع الثانى بضيف شطة حارة



999cj3jhhieqcwrjwusq


نصيحة من ست الحبايب الله يحفظها ويبارك فيها

اول ماتخلصى من اضافة الشطة وبعد مايغلى شوى
على طول انقلى الشطة بصحن او علبة
لان الشطة بتتفاعل من القدر وتخربه


iiag9ef3uvhmjb5gc4di


والحين التقديم وشوراااايكم


yb06r7m2gqgm4kjkg3.p


والف عافية عليكم


qqao08m6qtqfzmnpgey.


ولاتحرمونى ارائكم وردودكم الحلوة


3zf35i5hj1o7u6ye6vl4




ztab8q7kndjzmxk8cst9

[/frame]