الموضوع
:
مكرونة جارية
عرض مشاركة واحدة
كتبت : اية رفعت
-
مكرونة جارية
مكرونة جارية
مكرونة جارية
مكرونة جارية
النهاردة حبيبت اجيب ليكوا طريقة رووعة للمكرونة البديوى
اناشخصيا جربتها كتير وطلعت حلوة بس فضلت شوية على ماتعلمتها
وتطلع مظبوطة دلوقتى بقيت شاطرة فيها كفاية رغى باة
ونخش فى الموضوع.على فكرة انا عايشة فى مطروح والاكلة عند العرب مميزة واتعلمتها من اصحابى هناك.
المقادير:
1-لحم ضانى.
2-بصلة متوسطة.
3-فص توم.
4-حتة صغيرة من لية الضانى كبديل للزيت او السمن.
5-نصف كيلو طماطم.
6-معلقة معجون طماطم.
7- فلفل اخضر حار اوبارد.
8-فلفل اسود وملح وكركم.
9- كيلو مكرونة صغيرة.
الطريقة:
1-نضع اللية على النار ونحمر فيها البصل والتوم .
2-نضع اللحمة الضانىونقلب مع الخلطة الى ان يذهب اللون الاحمر.
3-نقطع الطماطم قطع صغيرةونضيفها على الخليط ومعجون الطماطمونقلب ويترك على نار هاديةواضافةقليل من الملح.
4-اضافة قرن الفلفل الاخضر وفلفل اسود وكركم .
5-بعد ان يقرب اللحمة تستوىنضع الماء بمايسمح لوضع كيلو مكرونة.
ملحوظة هامة:
لانضع المكرونة الا بعد الغليان ب10 دقايق
ولايوضع بعد المكرونة ماء عشان ماتمسكش فى بعضها.
6-وعلى نار هادية ونسيبها على النار حتى تتشرب المرقة.
ويقدم معها الشاى الاخضر لاذابة الدهون فى الوجبة الدسمة دى.
مكرونة جارية
مكرونة جارية
مكرونة جارية
وبالهنا والشفا