عرض مشاركة واحدة
كتبت : الماسه تحب الوناسه
-
[IMG][/IMG]
المقادير :


2 اكواب ماء دافئ
2 اكواب دقيق
2 ملاعق خميره وسط
رشة ملح

ربع كوب حق الشاهي سكر
2 ملاعق حليب بودره متوسطه حق الاكل

المقادير :

3 اكواب دقيق نفس القياس بالمرحله الاولى
وربع كاس زيت


الطريقه :

العجينه للعشر الدقائق للمرحله الاولى تكون سائله نخلط جميع مقادير المرحله الاولى ونتركه تتخمر لمدة 10 دقائق

سكبناها للمكان الي بنعجن فيه المرحله الثانيه ونضيف مقادير المرحله التاني للاولى .. هنا نعجن عادي باليد العجينه بتتلاصق باليد عادي مش مشكله اعملي دقيق او زيت عشان يساعدك بالعجن وتصير معك كره متماسكه وكل ماتعجني اكتر تكون ارطب واحسن اكتر .. هنا العجينه بعد ماعجنته تمام صارت كدا واتركه لمدة عشر دقائق او ربع ساعه على مبال تحضري الحشوات .. تكون صارت كدا تخمرت وارتفعت ..

طبعا طريقة خلية النحل ناخد كور صغيره باليد ونعمل فتحه صغيره فيها ونحط الجبنه ونغلقه باليد ونكورها ونرصهم بالصحن مدهون بشوية زيت ويكون الفرن مشعل مسبقا حار وقت مايتم دخوله ننقص الحراره على الاخر ونتركه فوق بعيد من الحراره وندهن الوش بالبيض بالفرشاه وبهد مايبدا ينجح تمام نشعل الفرن من الاعلى ونزل الصحن تحت بالاخر