الموضوع
:
بيتزا دايت بدقيق البر ( من مطبخي )
عرض مشاركة واحدة
كتبت : هيكاري تشان
-
class="quote">
اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة اموشي:
بيتزا دايت بدقيق البر ( من مطبخي )
السلام عليكم ورحمة الله
عملتلكم طريقة بيتزا دايت بدقيق البر
ان شاء الله تطبقوها وتعجبكم
( الكمية تكفي لصينيتين متوسطة الحجم )
المقادير + الطريقة :
العجينة ( عجينة العشر دقايق ) :
كوبين دقيق بر + كوبين مويا + ملعقتين سكر دايت + رشة ملح + ملعقتين خميرة
نخلط المقادير السابقة مع بعض وتصير شبة سايلة ونسيبها ترتاح 10 دقايق
بعد ال 10 دقايق نحط 3 اكواب دقيق + ربع كوب زيت نباتي
انا ماحطيت ربع كوب , حطيت بس ملعقة زيت ف يدي وعجنت ( بس عشان تتماسك )
لانو الزيت ما ينفع للدايت .
صوص البيتزا :
نص بصلة صغنونة مفرومة + فصة توم مفرومة
+ 2 حبة طماطم مفرومة + ملعقة صلصة طماطم
+ ملح فلفل حسب الرغبة
ونعمل الصوص بالطريقة العادية
اضافة : قطعتين فيليه صدر دجاج
نقطعها مكعبات صغيرة ونغسلها بملح وخل ومويا
نفرم فصة توم و شويا بقدونس
نحطها ف طاووة ونحط الدجاج عليها
ونحط شويا فلفل اسود ونقلب لمن يستوي
( من فوق استخدمت جبنة شرايح لايت
وجبن مثلثات و الصينية التانية جبن ابيض لايت )
ممكن نضيف زيتون ازا حابين
دحين نرش شوية زيت في الصينية و نوزعه
نفرد العجينة ونحط فوقها الصوص وبعدها نرش الدجاج وفوقو الجبنة
وندخلها الفرن .
النتيجة
طلعت مرا طعمة الحمدلله
بالهنا والعافية
البر مفيد جدا