عرض مشاركة واحدة
كتبت : اموشي
-
دجاج بالجبن للدايت صحي ولذيذ

14156106621.jpg

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


بما أني بدأت دايت قولت لازم ادلع نفسيsmile06.gifwub.gifwub.gif
عملت اليوم دجاج بالجبن للدايت بملعقة صغنونة زيت زيتون وهيا هادي احتياجنا اليومي zyxr_0234.gif
المهم لا اكتر كلام icon10.gificon10.gificon10.gif


المكونات rr.gif

14156106622.jpg

- 3 صدور دجاج بدون جلد ولا عظم

- نص كوب دقيق بر
- ربع كوب حليب خالي الدسم
- بيضة
- نص ملعقه صغيرة ( فلفل اسود - كاري - كمون )
- ملعقة صغيرة زيت زيتون
- 3 شرائح جبن قليل الدسم او خالي الدسم


الطريقة :

1- نقطع الدجاج قطع متوسطة عشان الكمية تكون اكبر وتكفي 4 اشخاص .

ونغسل الدجاج بملح وخل وماء فاتر و نتبلو بالبهارات ونسيبو 10 دقايق
( لا تحطي ملح ابدا لانو الجبن ملحو يكفي ) ازا تبي ممكن عصرة ليمونه .
14156106623.jpg

2- نحط الزيت ف صينيه فرن متوسطة الحجم و نوزعو بالفرشة الخاصة .
14156106624.jpg

3- نجهز البيضة ونخلطها معا الحليب ف صحن واحد و نجيب صحن تاني و نحط فيلو الدقيق .

4- نشغل الفرن على حرارة شبه عالية يعني بين المتوسط والعالي icon10.gificon10.gificon10.gif

5- نغمس الدجاج ف الدقيق .
14156106625.jpg

6- وبعد الدقيق نغمس الدجاج في البيض والحليب .

14156113211.jpg

7- نشيلو من البيض ونرصو في الصينيه .

14156113212.jpg

8- نغطي الصينيه بقصدير و نسيبها في الفرن 10 دقايق ونخرجها
ونقلب الدجاج على وجهو التاني و نغطي بالقصدير ونرجعها تاني .

9- بعد 10 دقايق تانيه نخرجها ونحط فوقها الجبن ونغلفها بالقصدير و نرجعها في الفرن على حرارة متوسطة ونسيبها 20 دقيقة عشان الدجاج يستوي مزبوط .

14156113214.jpg

10- خرجتها من الفرن وهادا شكلها smile04.gifsmile04.gifsmile04.gif.

14156113215.jpg

نحطها ف صحن وهيا ساخنة و نقدمها smile15.gifsmile15.gif


هادا شكلها النهائي smile04.gifsmile04.gif


14156117781.jpg

وعملت سلطة خس معا زيتون والتتبيلة smile06.gifsmile06.gif

14156117782.jpg

بالهناء والعافية smile03.gif

اشوفكم ف طبخات ووصفات تانيه wub.gifwub.gifwub.gif