عرض مشاركة واحدة
كتبت : noga sief
-
جلاش باللحمة المفرومة من مطبخى

جلاش باللحمة المفرومة

المقادير :
align="right">لفة جلاش - 1ك لحمة مفرومة - 2 بصل مفروم ناعم - 2 حبة فلفل رومى مفروم ناعم - 2 حبة جزر

مفروم ناعم - ملح - فلفل - بهارات - سمن او زبد - 1/2 كوب شوربة باردة - بيضة

الطريقة :
align="right">1- تعصج اللحم المفروم مع البصل والفلفل والجزر ومعلقة سمن او زبد

2- يضاف الملح والفلفل الاسود والبهارات للخليط السابق

3- تفرد لفة الجلاش على مكان مسطح ( رخامة المطبخ )

4- تقسم اللفة الى نصفين

5- تدهن الصينية بسمن وتوضع نصف اللفة ويضاف فوقها اللحم المفروم المعصج

6- يوضع النصف الثانى فوق اللحمة المفرومة وتقطع بالسكين الى مربعات حسب الحجم المطلوب

( كبيرة او صغيرة حسب الرغبة )

7- تضاف الزبد او السمن بعد تسيحها على النار فوق صينية الجلاش

8- تدخل الصينية الفرن محمى الى ان يصفر لونها على درجة حرارة 180 - 200 ْ

9- تمزج 1/2 كوب الشوربة مع البيضة وتضاف الى الصينية وتدخل الفرن مرة اخرى الى ان يحمر وجهها
وده شكلها النهائى




mm2iji2fpm5n2wcuv4r.




بالهناااااااااااااااااا والشفاااااااااااااااااااااااااااااااا