عرض مشاركة واحدة
كتبت : عين التسنيم
-
وعليكم السلام يا قمر
-انا كمان حبيبتى عاملة رجيم وبعمل البورجر فى البيت بإدى بصى يا قمر
المكونات
-------
-نص كيلو لحم مفروم
-حوالى 150 جم فول صويا مطحون او مجروش ناعم
بصلة كبيرة مفرومة ناعم جدااااااااااا
-ملح وفلفل ومعلقة كبيرة زنجبيل مطحون وشطة حمرا حسب الرغبة
انا بضيف معلقة صغيرة

الطريقة
--------
-ينقع الفول الصويا فو كوب ونص ميا لمدة ساعة
لحد مايدوب خالص ولو كان مجروش مش مطحون تقدرى بعد النقع فى الماء تضربيه فى الكبة لمدة نص دقيقة
-يضاف البصل المفروم والبهارات للبصل ويعجن
-ثم يضاف اللحم المفروم ويعجن مرة تانية
*بعد تمام العجن تفردى كمية من عجينة البرجر بالسمك اللى انتى عايزاه
وتجيبى كوب وتضغطى بفوهة الكوب على البرجر تقطعى البرجر بيها
او لو عندك قطاعة
وكل قرص تقطعيه تحطيه فى طبق فِل وتفصلى بين كل طبقة واخرى براق من ورق البلاستيك
بعد اعداد تمام الكمية
تقدرى تحطيها فى الفريزر وتطلعى منها وقت الاستعمال
*التسوية اما على الجريل او على الشواية او فى الفرن وان شاء الله حتعبك قوى
**وبإذن الله حنزلك الطريقة مصورة قريب جداااااااااا

مع تحياتى حبيبتى