الموضوع
:
البرجر البيتى وكيفية حفظه..بالصور
عرض مشاركة واحدة
كتبت : عين التسنيم
-
البرجر البيتى وكيفية حفظه..بالصور
حبيباتى ورداتى الجميلات
كانت اختنا نادوش وحبيبة قلبى نوجا سيف
سألو عن طريقة البرجر البيتى
انا جاوبتهم نظرى وادة جايبالهم وجايبالكم
الطريقة بالصور
والطعم احلى من الجاهز وعلى ضمانتى
المكونات
1\2 كيلو لحم مفروم
150 جرام فول صويا مجروش ناعم او مطحون
او عبوة فول الصويا ايزى مكس
بصلة كبيرة مفرومة ناعم جدااااااااااااا
ملح - فلفل اسود - ملعقة كبيرة زنجبيل مطحون -شطة حمرا حسب الرغبة
* نوجا كانت سألتنى عن الفول الصويا
صورته لعيونها
معلش بقى مصورتش باقى المكونات
الطريقة
ينقع الفول الصويا المطحون فى كوب ونصف ماء لمدة نصف ساعة
-نضيف البصل المفروم وكل البهارات ونقلب جيدا
وبعدين نضيف اللحم ونعجن جيدا جدااااااااااا لتصبح العجينة بهذا الشكل
وبعدين ناخد جزء من عجين اللحم ونفرده فى صينية للسمك اللى تحبيه
ونجيب كوب ونعمل كدة
طبعا الطريقة باينة من الصورة
ونرص اقراص الهامبرجر فى طبق من الفل
ونحط بين كل رصة والتانية فاصل من ورق البلاستيك حتى نهاية الكمية
كما بالشكل
وبالشكل ده تقدرى تحفظيه فى الفريزر
وكل ما عليكى انك تحركى الورقة البلاستيك وتاخدى الطبقة اللى عليها تسويها او حسب الكمية اللى انتى عايزاها
وترجعى الباقى فى الفريزر بسرعة
طريقة الطهى
كلنا عارفينها اما على الجريل او فى مقلاة بقليل من الزيت
-انا بعملها على الشواية الكهربة علشان الرجيم وطعمها خياااااااااال
وبالف هنا على قلوبكم حبيباتى
-يارب اكون افدت حبيبتى نوجا وندوووش وكل الوردات