عرض مشاركة واحدة
كتبت : مونية القلب
-
كبدة اسكندرانى واو اوعى الريجيم

الكميه تكفى ل4 اشخاص


المقادير :


  • نصف كيلو كبدة مقطعة قطعا صغيرة
  • - ملح
  • -كمون
  • -ثلاث ملاعق كبيرة خل
  • -فلفل حار
  • -ثلاث ملاعق كبيرة ثوم مفروم
  • - حلقات فلفل اخضر
  • - عصير ليمونه
  • -زيت للتحمير

الطريقة :

- نخلط الثوم والخل الكمون والملح والشطه جيدا ثم نتبل الكبدة

وتترك ربع ساعه

- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب

وستظهر فوراالر ائحة الطيبه


- نخفض الحرارةبعدان يتغير لون الكبدة

- نضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل النضج مع الكبدة


-تترك ربع ساعة ثم نكشف الغطاء حتى تتشرب ماءها وتتحمر

- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون وهو ضرورى

لمذاق الكبدة الاسكندرانى

- تقدم مع البطاطس المحمرة والعيش المصرى

او فى العيش الفينو ( الصامولى ) مع صلصة الطحينه .




وبالهنا والشـفا

عجبتني الطريقة وجربتها مع تقليل
بسيط في كمية الثوم والخل.. وكانت لذيذة , فقلــت
تجربوها وتقولوا لي رأيكم .. واللي بتعملها بطريقة
أخرى ياريت تقول لنا عليها.