عرض مشاركة واحدة
كتبت : سحر هنو
-
اوكى كل يوم توريطة استنوا علية

-ما هى اول أكلة عملتيها فى حياتك؟
فاصوليا خضراء
2-ما هى اول اكلة وخسرت منك وماتكلتش؟
مكرونة لانى غسلتها من كتر نضافتى هههههههه
3-ايه اكتر اكلة بتعمليها وكل اللى يذوقها تعجبه؟
المكرونة بالبشامل
4-اول اكلة عملتيها بعد ما تزوجتى؟
ملوخية بالارانب
-لغير المتزوجات :اول اكلة نفسك تعمليها فى بيتك ان شاء الله؟
ربنا يرزق بنات المسلمين الزوج الصالح
5-اكثر اكلة من بلدك بتحبيها؟
الملوخية بالارانب
6-اكتر اكلة من بلد تانية بتحبيها؟
الكبسة السعودى
7-اكتر حلا واكتر مشرب بارد وسخن بتحبيه؟
الكيك بدقيق الذرة والعجوى

كاكاو ساخن برتقال بارد
8- افضل المقبلات مع ذكر الطريقة؟
المقادير ::
كشك على طريقتى

2 _كوب دقيق نعايرة بكوب الزبادى الفارغ







كوب زبادى كبير كامل الدسم







1_ كوب حليب كبير






نكون سلقنا الفراخ وناخد منة الصدور نفصصها لقطع صغيرة



وناخد من المرق 3 _ كوب كبير ونضف فية فص توم مدقوق ومكعب ماجىويغلى بيها كويس








نحمر بصلة فى شوية زيت ونضع بعدها البصل فى مصفاة ليصفى من الزيت








نخلط الدقيق والزبادى واللبن والمرق ونضربهم فى الخلاط ضربا مبرحا حتى يستغيث
ملحوظة :جميع المكونات تكون باردة




ههههههههههههههههه خفة


ثم نضعهم على النار ونضع عليهم صدور


الفراخ المقطع صغيرا


ونقلب بمضرب سلك ونستمر فى التقليب وقرب الغليان نضع قليل من الزيت


الذى حمرنا فية البصل وقليل من الملح والفلفل الاسمر


وقطعة قشدة صغيرة ونقطتين من الليمون


ونقلب جيدا واول ما يغلى نطفئ النار ونقلبة فى طبق التقديم


ثم نرش البصل المحمر على وجة الطبق عند التقديم


جربوة وحيعجبكم جدا انشاء الله وهو سهل جدا ولا ياخذ اكثر من دقائق ويقدم باردا



9-اسهل واسرع طبق واصعب طبق بالنسبة لك فى طهيه؟
اسهل طبق مكرونة بالصلصة وسوسيس محمر
اصعب طبق لانة بياخد وقت محشى الكرنب
10-ايه الاكلات او المشروبات اللى مش بتاكليها ابدااااا؟
فى اكلة اسمها : فشة وكرشة جوة بطن الحيوان
ولحمة راس مبحبهمش
المشروبات المياة الغازية
11-ايه اكتر انواع اللحوم اللى بتحبيها أسماك -لحوم حمرا_ دجاج.........؟
لحمة وسمك دجاج
12-موقف طريف حصلك بسبب الاكل؟
مش عارفة بس لما بجوع ببقى فضيحة
13-اكتر شيف فى المنتدى بتحبى اطباقها؟
سمراء مصر
14-اكتر اكلة دايت عجبتك فى المنتدى ؟
15-اكتر اكلة دسمة عجبتك فى المنتدى؟
اممممممممممم الكبسة العراقى
16-لازم تقوليلنا وصفة لطبق انتى بتحبى تعمليه كتيييير واتركلك حرية اختياره ما اذا كان طبق رئيسى او حلا ؟
كفتة الجمبرى
1= جمبرى مقشر متوسط الحجم


كام عود بقدونس 2 =عود كرفس


2 = بصلة متوسطة

5 = فصوص توم

بهارات( ملح -فلفل اسمر- كمون - شطة حسب الرغبة - كسبرة )

نضرب فى الماكينة كل الخلطة ما عدا الجمبرى وبعدهم اركن ربع الجمبرى واقطعة قطع صغيرة

واضيف الباقى على الخليط واضربة ونحرص على ان لا نضرب الخليط او الجمبرى بعد اضافتة كثير

بحيث يكون خشن اضيف الجمبرى واقلب اخليط واعملة اقراص متوسطة واقلية

17-نصيحة حربتيها اثناء الطهى توجهيها لاخواتك فى المنتدى؟
عند قلى السمك
اضع فى الطاسة نصف ليمونة +ان اكون وضعة صاجة صغيرة بقصها من علبة السمنة واضعها على عين صغيرة وفوقها لبان دكر وشوية بخور للقضاء سريعا على الرائحة مع غلق باب المطبخ علية حتى لاتنتشر الرائحة فى البيت كلة
18- نظام الرجيم اللى بتتبعيه مع ذكره؟
انا لا اتبع رجيم معين عند الزيادة اقلل من اكلى المعتاد مدة اسبوع مع اخذ معلقة زيت زيتون عليها نقطتين خل تفاح

19-افضل الا ختراعات اللى بتحبى تعمليها فى المطبخ اثناء الرجيم؟
عند تحمير البصلة للطبخ اصفيها بعد تحميرها